Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német kancellár lehet Martin Schulzból

Horváth József György

2017.01.24. 21:28

A Német Szociáldemokrata Párt elnöksége Martin Schulzot, az Európai Parlament volt elnökét javasolja kancellárjelöltnek és pártelnöknek.
BERLIN, 21:28

A Német Szociáldemokrata Párt elnöksége Martin Schulzot, az Európai Parlament volt elnökét javasolja kancellárjelöltnek és pártelnöknek.

Ezt kedden Berlinben Sigmar Gabriel német alkancellár, a párt távozó vezetője jelentette be. A politikus az elnökség ülése után elmondta, hogy a testület egyöntetűen kiállt Martin Schulz mellett. A párt választmánya vasárnap dönt Martin Schulz jelöléséről, akit márciusban rendkívüli pártkongresszuson választanak meg elnöknek – mondta.

Sigmar Gabriel nagy szociáldemokrataként jellemezte Martin Schulzot, és azt mondta, egy "német európai, és európai német" vezeti majd az SPD-t a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás kampányában.

Martin Schulz kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés a felkérés, amelyet büszkén, de a "kellő alázattal" fogad el. Aláhúzta, hogy az SPD az ország vezetésének igényével lép fel a kampányban, és az a célja, hogy gondoskodjon a "biztonságos és jó életről" és az esélyegyenlőségről mindenki számára.

A bejelentést megelőzte, hogy Sigmar Gabriel alkancellár (és gazdasági miniszter) a Stern hírmagazinban elmondta: nem vállalja a kancellárjelöltséget a szeptember 24-re kiírt szövetségi parlamenti választáson, és a pártelnöki tisztségről is lemond.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére