Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország nem tud mit kezdeni a muszlimok többnejûségével

Tóth Dalma

2016.07.22. 12:28

Az igazságügyi miniszter Heiko Maas azt ígérte, hogy leszámol Németországban a poligámiával, ami igen népszerû a muszlimok között.
BERLIN, 12:28

Az igazságügyi miniszter Heiko Maas azt ígérte, hogy leszámol Németországban a poligámiával, ami igen népszerű a muszlimok között.

Senkinek sincs joga arra, hogy a kulturális gyökereit vagy a vallási meggyőződését a törvényeink fölé helyezze. Ebből kifolyólag a többes házasság nem elfogadható Németországban"

- mondta az igazságügyi miniszter.

Németországban a poligámia most sem megengedett, de a hatóságok gyakran próbálnak kiutat keresni ez alól, hogy a migránsok feleségeiket az országba vihessék. Az igazságügyi miniszter most ezzel a jelenséggel szeretne leszámolni, különösen ha a házasságban kiskorú is érintett.

Nem tolerálhatjuk a kényszerházasságot."

- folytatta Maas.

A poligámia illegális Németországban, bűncselekménynek számít. A hatóságok nem regisztrálhatnak egy feleségnél többet egy férfinek, nem számít, hogy az illető migráns vagy sem.

Előfordult már az is, hogy amikor a férj meghalt, nem csak a hivatalos felesége kapta meg halott házastársa után a segélyt, hanem elosztották a feleségek között.

Ismerek néhány férfit, akinek több felesége van. A kérdés az, hogy mit akar tenni Maas? Megértem ha azt mondja, hogy akik Németországban nőnek fel és itt élnek, azoknak nem lehet egynél több feleségük, mert ez a törvény. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik úgy jönnek ide, hogy már több feleségük van? Mit akar kezdeni ezekkel a házasságokkal? Az állam nem tudja megakadályozni, hogy egy férfi és egy nő egybekeljen egy mecsetben. A német állam ezzel nem tud mit kezdeni."

- mondta a berlini imám Abdul Adhim Kamouss az eset kapcsán.

A muszlim világban a legtöbb esetben megengedett, hogy több felesége vagy férje legyen az embernek. Az iszlám tradíció megengedi, hogy egy férfinek négy felesége legyen. Arra nincsenek statisztikák, hogy Németországban mennyi ember él többes házasságban.

(Welt, DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére