Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban idén ötször annyi a terrorgyanú miatt indított eljárás

Bokor Gábor

2017.12.24. 21:30

Közel megötszörözõdött a terrorgyanú miatt indított eljárások száma Németországban idén a tavalyi adatokhoz képest.
BERLIN, 21:30

Közel megötszöröződött a terrorgyanú miatt indított eljárások száma Németországban idén a tavalyi adatokhoz képest.

A szövetségi legfőbb ügyészség a hét végén hozta nyilvánosságra, hogy az idén csaknem 1200 eljárást indítottak terrorgyanú miatt, míg tavaly nagyjából 250-et. Az esetek többsége a szélsőséges iszlamizmussal kapcsolatos, az idén körülbelül 1000 ilyen esete volt az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes hatóságnak, tavaly pedig hozzávetőleg 200.

A német szövetségi ügyészséget a rengeteg ügy leterheli, ezért az idén nagyjából 450 ügyet átadtak a tartományi ügyészségeknek, hogy a legfontosabb esetekre összpontosíthassák erőiket.

2013-ban a terrorgyanú miatt indult eljárások száma mindössze 68 volt az ügyészség adatai szerint.

A tájékoztatás szerint az iszlamista terrorizmussal kapcsolatos ügyeknek két fő típusa van. Az egyik a terrorszervezetben viselt tagság vagy terrorszervezet támogatásának gyanúja miatt indított eljárások csoportja. Ez jellemzően az Iszlám Állam, az al-Kaida vagy a szomáliai al-Shabaab terrorista szervezet, illetve az afganisztáni tálibok kötelékében vagy környezetében, Németországon kívül végzett tevékenységre – vérengzésekre, háborús bűncselekményekre – vonatkozik.

A másik fő típus az állam elleni súlyos bűncselekmény – terrorcselekmény – előkészítésének gyanúja miatt indított eljárások csoportja.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére