Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemi erõszak elleni zsebriasztót kapnak a bécsi nõk

888.hu

2016.12.21. 10:58

Az osztrák rendõrség zsebriasztót osztogat majd a bécsi nõk között az ünnepek, de legfõképp szilveszter estéjén, hogy megakadályozzanak egy, a tavalyi kölni szilveszterhez hasonló tömeges molesztálást és nemi erõszakot. A kis szerkezetek éles hangot adnak ki, amely elriaszthatja a támadót és felkeltheti a rendõrök figyelmét.
BÉCS, 10:58

Az osztrák rendőrség zsebriasztót osztogat majd a bécsi nők között szilveszter estéjén, hogy megakadályozzanak egy, a tavalyi kölni szilveszterhez hasonló tömeges molesztálást és nemi erőszakot. A kis szerkezetek éles hangot adnak ki, amely elriaszthatja a támadót és felkelti a rendőrök figyelmét.

Ez egy országos kampány, amellyel főleg a nők figyelmét szeretnénk felkelteni"

– mondta Karl-Heinz Grundboeck, az osztrák belügyminiszter szóvivője az AP hírügynökség szerint.

Bécsben 6000 darab zsebriasztót osztanak szét a rendőrök az ünnepek alatt. Arról egyelőre nincs információnk, hogy további városokban is tervezik-e hasonló riasztók kiosztását.

A tavalyi, kölni események megrázták az európai közvéleményt. Migránsok által elkövetett, tömeges nemi erőszak és molesztálás történt: 881 szexuális bűncselekményt követtek el 1231 nő sérelmére. Az áldozatok javarészt fiatal nők voltak. A brutális eseménysorozatot sokáig próbálta eltussolni a helyi a rendőrség.

Eközben Kölnben is készülődnek az ünnepre: a hatóságok helikopterekkel figyelik majd a várost, több olyan térfigyelő kamerát telepítenek, amely jobb minőségű képeket készít, valamint lovasrendőrök vigyáznak majd az ünneplőkre. Az ünnepek alatt városszerte 1500 rendőr teljesít szolgálatot.

Németországon és Ausztrián kívül számos országban történtek migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények a tavalyi ünnepek alatt, többek között Svédországban, Finnországban és Svájcban.

Szeptemberben öt afgán migránst tartóztattak le a Welser fesztiválon Ausztriában, mivel azok megtámadtak 8 nőt és meg akarták erőszakolni őket.

Júniusban és júliusban két svéd fesztiválon is történtek erőszakos támadások. A Bravalla fesztiválon 30 nőt támadtak meg, ötöt meg is erőszakoltak. A Putte i Parken (Parti a Parkban) fesztiválon 32 nőt támadtak meg. A legtöbb esetben nem sikerült elkapni az elkövetőket, ám a parkos fesztiválon a rendőrség sikeresen elkapott két tettest, akik fiatal migránsok voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére