Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016.07.25. 10:28

Ezt olvassuk mi.
DER SPIEGEL

Putyin buktatja Clintont? A legolvasottabb német hírportál főszerkesztőjének ma reggeli e-mailjében arról ír, hogy ma kezdődik Philadelphiában a demokraták négynapos pártkonferenciája, és most először egy nőt jelölnek amerikai elnöknek. De a „Hillary Show” döcögve indul. Bernie Sanders támogatói tüntetnek ellene, és az egész demokrata pártot megrázta Clinton e-mail botránya. „Clinton bizalmasai azt állítják, hogy az oroszok nyomták ki az e-maileket. Bizonyítékokat erre még nem mutattak be. De tény, ami tény, Donald Trump örülni fog.”

Hillary Clinton e-mail botránya teljes mértékben rányomta bélyegét a demokraták konvenciójára. A közzétett levelezésekből kiderült, hogy a párton belül intrikák indultak riválisa, Bernie Sanders ellen. A müncheni szerkesztésű lap – amelynek nagy stábja van jelen a konvención – elkerülhetetlennek tartja, hogy a párt elnöknőjét ezért menesztették. Ez a lap is ismerteti a „Putyin van az e-mailek kiszivárogtatás mögött” teóriájának hangoztatását a Clinton csapatban.

A vezető amerikai lap érezhetően ideges cikkét teljes mértékben azon orosz „ál-összeesküvés” témájának szenteli, amely szerint Putyin orosz elnök Hillary Clinton húszezer e-mailjének áttételes közzétételével a WikiLeaksen beavatkozott az amerikai elnökválasztásba. A bizonyítás nehéz, de a cikk két szerzője azért megpróbálja.

 

Archív anyag

Lehet, hogy Hillary Clinton elnöki esélyeit Putyin fúrja meg, hogy az oroszbarát Trump legyen az elnök? A vezető kőolajipari hírportál szerint lehet, ugyanis „megbízható nyugati hírszerzési forrásokból” úgy értesült, hogy az orosz kormány a közeljövőben a birtokában lévő azon e-maileket nyilvánosságra hozza, amelyek Hillary Clinton magánszerveréből származnak azon időből, amikor külügyminiszter volt. Ezzel bizonyítva lenne, hogy Hillary Clinton valóban hozzáférhetővé tett amerikai titkokat külföldnek azáltal, hogy szigorúan bizalmas kormányjelentéseket a magánszerverén tárolt, és ezzel megsértette az amerikai törvényeket, valamint ahogy erre korábban gyanakodtak is a szerverét a külföldi hírszerzők vették célba. Hillary Clinton e-maileinek nyilvánosságra hozatalát Vlagyimir Putyin orosz elnök fogja eldönteni és megtörténhet, hogy azok a WikiLeaksen látnak napvilágot. 

Trump vasárnap délután arra is időt szakított, hogy az amerikai napilapnak vidáman odakiáltsa: „Óóó, Obama testvére, Malik most jelentette be,  hogy rám szavaz!”. A lap nyomtatott kiadása ma reggel ezzel az óráscímmel jelentkezik: „Obama Trumpért!”. Kisebb betűkkel: „Az elnök féltestvére Donaldra szavaz”. Malik elégedetlen Barack kormányzásával, elsősorban Kadhafi líbiai diktátor megölése miatt. Azt mondta a New York Postnak – egy kenyai faluból, ahol él –, hogy „Szeretem Donald Trumpot, mert a szívemből beszél”.

Az Oscar-díjas amerikai filmrendező honlapján öt, hosszan kifejtett okot sorol fel, amiért szerinte be fog következni a katasztrófa Amerikában, és Donald Trump fog győzni. Moore kifejtette, hogy annyira kétségbeesett emiatt, hogy megszegi saját ígéretét, elmegy szavazni és Hillary Clinton neve mellé teszi az x-et.

A brüsszeli szakportál nem egészen logikus címmel ismerteti a Orbán Viktor bálványosi  kiállását Trump mellett mai keltezésű cikkében: „A magyar miniszterelnök támogatja  Trumpot, az EU-elleni retorika ellenére”.

Az Eva S. Balogh által az USA-ban működtetett Magyarországot az ellenzék szemével láttató portál tegnap Orbán Viktor bálványosi beszédének azon részét támadja, amelyben a miniszterelnök Donald Trumpot dicsérte. A szigorúan moderált honlapon az első kommentár szerzője Gyula Bognar Jr., aki tegnap 7:34 perckor így panaszkodik: „A Világ  /sic!/ jobb hely lenne ma, ha egyeseket már kiskorukban elütött volna egy villamos. Ilyenek voltak és ma is ilyenek Hitler, Sztálin, Maó, Pol Pot, Szálasi, Rákosi, Orbán és most itt van nekünk Trump.”

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy ifjúsági fórumon elmondta, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter a Szíriával kapcsolatos zárt ajtók mögötti tárgyaláson milyen követelésekkel állt elő. Kerry Asszad elnök azonnali lemondását követelte minden magyarázat nélkül. Lavrov szerint Kerry meg van róla győződve, hogy a szíriaiak hatalmas többsége nem támogatja Asszad elnököt. Lavrov azt javasolta, hogy az új elnököt demokratikus úton kellene megválasztani. Majd elmondta Kerrynek, hogy ami a Közel-Keleten és Észak-Afrikában történik, az a Nyugat inkompetens, szakmaiatlan hozzáállásának az eredménye. „Nyugati partnereink úgy viselkednek, mint egy elefánt a porcelán üzletben”, mondta kollégájának.

Az Amnesty International és a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezetek most nyilvánosságra hozott jelentése szerint Ukrajnában polgárokat önkényesen tartóztatnak le és kínozzák őket. Ebben milicisták, az ukrán kormánycsapatok és önkéntes harcosok is részt vesznek, jelenti a globális orosz hírtévé német nyelvű portálja. Az elemzés 40 áldozattal készült interjún alapszik.

Európában az emberek már azt kérdezik, hogy vajon az erőszak mindennapi életük részévé válik-e, írja a globális lap európai kiadása. A tegnap esti keltezésű  cikk az ansbachi iszlamista robbantás előtt jelent meg a lap portálján, illetőleg annak mai nyomtatott változatában.

„Tíz évvel a legutóbbi libanoni háború után Izrael arra figyelmeztet, hogy a következő sokkal rosszabb lesz” címmel a lap izraeli tudósításában arról ír,  hogy a Hezbollah-hal várhatóan vívott háború „iszonyatos” lesz. A Hezbollah roppant módon megerősödött, nem gerillák csoportja az, hanem hagyományos hadsereghez hasonlítható szervezet. A békésnek tűnő, Izraellel határos libanoni falvakban hatalmas számú rakéta vár kilövésre, elrejtve. Hasszan Naszrallah sejk, a Hezbollah vezetője figyelmeztetett, hogy rakétáikkal lecsaphatnak a haifai kikötőben lévő ammónia üzemekre, és ennek hatása egyenlő lehet egy atombombáéval és 800 000 ember halálával végződhet. Egy izraeli elemző szerint Libanonra még pusztítóbb csapást mér majd Izrael.

A külpolitikai portál elemzése szerint jelenleg közelebb állunk egy atomháború katasztrófájához, mint bármikor a hidegháború idején. Ezért a nyugat-ukrajnai és Oroszországgal szembeni magatartása a felelős, szögezi le a cikk.

Mohammed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter twitterén az Iszlám Állam által elkövetett afganisztáni merénylet kapcsán azt üzente, hogy a síitáknak és szunnitáknak egyesülniük kell a szélsőségesek legyőzésére, jelenti a független francia portál.

JTA

A Zsidó Távirati Iroda a litvániai Kaunasból jelenti, hogy ott, a fővárostól, Vilniustól 55 kilométerre a hetedik Erőd idilli környezetében lévő épületeknél esküvőket tartanak, buliznak, és családok élvezik az élet örömeit. Holott itt 1941-ben több ezer zsidót tartottak fogva, éheztettek ki és mészároltak le a litván náci kollaboránsok. A terjedelmes cikkben többen nyilatkoznak, hogy ez tarthatatlan, és itt az ideje a nemzetközi tiltakozásnak. A litván társadalom még mindig nem tud szembenézni múltjával.

Az izraeli lap a Moszadtól kapott exkluzív értesülése alapján tíz nyomtatott oldal terjedelemben fedi fel, hogy Otto Skorzenyt, a Waffen-SS korábbi altábornagyát miként szervezte be a Moszad és használta fel arra, hogy megakadályozza német tudósok részvételét az egyiptomi rakétafejlesztési programban. A cikkben megemlíti, hogy Skorzeny vezette azon különleges erőket, amelyek feladata volt Horthy Miklós elrablása és kormánya behelyettesítése egy „keményebb vonalat követő nyilas rezsimmel”. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére