Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Nagy Gábor

2016.09.11. 17:58

Ezt olvassuk mi!

A Spiegel megrendelésére készített TNS kutatóintézet felmérése szerint a németek már egészen egyértelműen elutasítják Merkel menekültpolitikáját. 82 százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem ért egyet azzal, és gyökeres változást szeretne.


Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak társelnöke attól óvott, hogy Németországban polgárháború tör ki, ha tovább nőnek a bevándorlás negatív következményei. A növekvő bűnözést jelölte meg főproblémaként. Azt is kijelentette, elviselhetetlenné vált a „menedékkérők” utcai bűnözése.


Minden álom kidurrant: Trump az utolsó remény egy elveszett nemzedéknek” címen a cikk azzal kezdődik, hogy számos amerikai egyáltalán nem „rasszista” vagy más hasonló indítékkal akar Trumpra szavazni. A baby-boomerek („Ratkó-korszak gyermekei”–szerk.) elveszett nemzedék lett. Vállukra óriási adósságok nehezednek, és ugyanakkor kicsi a nyugdíjuk, és ezért életük végéig dolgozniuk kell. Hillary Clinton ezt a helyzetet még nem elemezte.


Frauke Petry, az AfD társelnöke kijelentette, a „völkisch” szó (a „hitleri” népnemzeti jelentéssel szokták jellemezni a fősodratú sajtóban) „megengedhetetlen rövidítés”, amikor rasszistaként jellemzik. Kijelentette: a közeljövőben azon fog dolgozni, hogy a fogalmat ismét pozitív jelentéssel töltse fel.


Észak-Irakban német katonák amerikai katonákkal együtt kurd milicistákat képeznek ki az Iszlám Állam ellen, de nekik Iránban is támadásokat kell végrehajtaniuk, idézi a cikk az amerikai AP hírügynökséget.


Meredeken emelkedik az 55 éven felüli németek aránya, akiket szegénység vagy szociális kirekesztettség fenyeget. 5,6 millió német van kitéve ilyen veszélynek. Ez az arány 25 %-kal több, mint tíz évvel ezelőtt. Egy újabb kutatás szerint a németek csaknem kétharmada véli úgy, hogy a törvényileg biztosított nyugdíja nem lesz elegendő megélhetéséhez.

SPIEGEL ONLINE

A német portál krokodilkönnyeivel küszködve szombati e-mailjében azon tépelődik, hogy ami történik, az Merkel pályájának az alkonyát, vagy egyenesen a végét jelentheti. És nagyon reméli, hogy csak az előbbiről van szó.

A müncheni szerkesztésű lap portálja szeptember 9-én, 14:15-kor kitett jelentésében szinte tényként kezeli, hogy a felmerült problémák miatt nem fogják tudni október 2-án megtartani az osztrák elnökválasztás második, megismétlésre rendelt fordulóját, ugyanis olyan mennyiségben kerültek postázásra választási kártyákat tartalmazó hibás borítékok. A kormány most azt fontolgatja, hogy a választásokat novemberben tartsák.

„Mégis banánköztársaságban élnénk?” címen a salzburgi tartományi lap fájlalja, hogy Ausztria a slamposság, közönyösség és politikai impotencia mocsarába süllyedve már külső imázsának is igen sokat árt, amikor megint kiderül, képtelen a kitűzött időre megrendezni a megismételt elnökválasztás második fordulóját.

George Soros egyik kedvenc véleményportálján „Az illiberális internacionálé” címen közölt cikk azt taglalja, hogy nemcsak Orbán épít illiberális demokráciát Magyarországon, amióta azt Tusványfürdőn két éve meghirdette, hanem Kaczynskiék Lengyelországa is. Most a lengyelországi Krynicában azt mondták – ahol Orbánt az Év Emberének nevezték ki -, hogy az EU-t át fogja alakítani nacionalista/vallási vonalak mentén. Miközben Putyin, az illiberalizmus pápája, Orbán és Kaczynski mintaképe, örömmel mosolyog.  

„Amerika internacionalista eszméje haldoklik Európában” címmel a lap így kezdi sirató cikkét: „Európában a populista jobboldali pártok dinamikus erősödése kárt okozott a kontinens legfontosabb vezetője, Angela Merkel német kancellár pozíciójának. Ami rosszabb, a nacionalista és rasszista programok által tüzelt mozgalmak népszerűvé válása azt jelzi, hogy a hét évtizede tartó globális stabilitáshoz lényegileg szükséges európai-amerikai szövetség ethoszát az Atlanti-óceán mindkét partján szélsőséges politika fenyegeti”. A cikket Frauke Petry, a német AfD társelnökének fotója illusztrálja, míg Magyarország Lengyelország és Franciaország neve mellett a hatodik sorban kerül elő.


A cikk halálos komolysággal kommentálja „Atyaúristen!” felkiáltással a New York Times azon „értesülését”, hogy további részletek derültek ki, milyen szoros kapcsolat van Donald Trump kampányfőnöke és a Kreml emberei között, és hogy az amerikai hírszerzés vizsgálja azt az „orosz tervet, hogy felforgassák a novemberi elnökválasztást”.

A felső-ausztriai hetilap a belügyminisztériumnak az idei év első felére egy parlamenti kérdés nyomán nyilvánosságra hozott bűnözési adatainak megdöbbentő emelkedéséről ír. Az országban a bűncselekmények száma 6,6 %-kal, Linzben pedig 33 %-kal nőttek. 

Robert Ménard, a dél-franciaországi Béziers város „szélsőjobboldali” polgármestere kijelentette a francia LCI hírcsatornának, hogy „Mint Charles de Gaulle mondta, az európai azt jelenti, hogy fehér és katolikus”. Hatalmas vihart húzott a fejére. Az antirasszista LICRA szervezet (elnöke: Alain Jakubowicz) pert indít ellene. Ménard még azt is mondta, hogy egyes francia iskolákban a diákok 91 %-a muszlim, jelenti az angol nyelvű orosz hírtévé.

Annak ellenére, hogy az osztrák belügyminisztérium többször közölte, rendőrök potenciális célpontjai az Iszlám Állam terroristáinak, az adminisztratív hatóságok egyetlen tartományban sem engedélyezték, hogy a rendőrök szabadidejükben fegyvert viseljenek. Még a Cobra vagy a WEGA speciális egységek tagjai se viselhetnek fegyvert szolgálati idejükön túl, írja az osztrák bulvárlap.

Kína és Oroszország nyolc napos tengeri hadgyakorlatot kezd holnap a vitatott Dél-kínai-tengeren, jelentette be vasárnap Peking. A „Közös Tenger-2016” elnevezésű hadgyakorlaton hadihajók, tengeralattjárók, rögzített szárnyú repülőgépek és hajóról felszálló helikopterek vesznek részt. Ilyen nagyméretű közös hadgyakorlatot a két ország még nem tartott, jelenti az iráni globális tévé.


A brit országos egészségügyi szolgálat (NHS) vezetője, Chris Hopson szombaton az Observer című brit lapban arra figyelmeztetett, hogy az NHS duzzadó készpénz válsága miatt összeomlás előtt áll. Néhány napon belül a parlament dönt arról, hogy indítson-e rendkívüli vizsgálatot a brit egészségügy állapotáról. (Egy Londonban tanuló magyar egyetemista diáklány elmondta: rendkívüli fájdalmat okozó bölcsességfogán a műtétet két év múlva tudták volna elvállalni. Úgy döntött, azon nyomban haza, Orbániába repül műtétre, mivel az ottani műtét magánkórházban 2500 fontba kerül. Itthon 18 ezer forintba kóstált.)

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb, liberális agytrösztje 13 nyomtatott oldal terjedelmű tanulmányában ajánlja azt, hogy a szövetségi kormány hagyjon fel magán sportstadionok több milliárd dolláros finanszírozásával. Elsőnek az új Yankee Stadiont veszi célba, amelynek felépítése 2,5 milliárd dollárba került. A tanulmány felsorolja az összes finanszírozott stadiont és azt, hogy ezek mennyi veszteséggel működnek.

„Miért nem használja Obama a katonai segélycsomagot Izraellel szembeni alkuiban?” címmel megjelent cikkében Peter Beinart, a lap amerikai-izraeli,  nemzetközileg ismert publicistája egyszerűen nonszensznek nevezi azt, ahogyan az amerikai elnök jár el akkor, amikor Izraelt rá akarja venni, ne terjeszkedjen a megszállt területeken, ami rossz Izraelnek és az Egyesült Államoknak is. Obama kezében ott az aduász: az éves, 3 milliárd dollárnál is nagyobb katonai segélycsomag. Nem hogy azt mondaná, addig Izrael azt nem kapja meg, ameddig nem teljesíti Washington kéréseit, hanem rohant még azt évi több százezer dollárral megfejelni, büszkén verve mellét, hogy ő biztosítja szövetségese védelmét. Most pedig a katonai segélycsomagot évente 3,5 – 3,7 milliárd dollárra akarják növelni. Obamának ebbe nem lenne szabad belemennie, hanem egyszerűen azt mondani, addig nincs pénz, ameddig nem teljesítik az elvárásokat. Utódjai azután úgyis odaadják azt, amit Izrael követel tőlük.


„Netanjahu ’etnikai tisztogatás’ állítása a hücpe  Guinness-rekordja” címmel a lap azt írja, hogy az izraeli miniszterelnök a pofátlanság világrekordját állította fel, amikor merte azt állítani, hogy a megszállt Ciszjordániában lévő illegális  zsidó telepek eltávolítása a béke érdekében az emberiség elleni bűntett. A cikk a képmutatás fogalom történetébe visszamenve idézi Abraham Lincoln amerikai elnök definícióját, mely szerint az az, mint aki anyját-apját megöli, utána pedig azzal védekezik a bíróságon, hogy árva.

Az amerikai hírportál egy felmérésről ír, amelyben 250 orvos 71 %-a az mondta, hogy Hillary Clinton egészségi állapota alkalmatlanná teszi az elnöki feladat betöltésére. A felmérést az Amerikai Orvosok és Sebészek Társasága (AAPS) végezte nem hivatalos felmérésével.

Az amerikai Wells Fargo bank 5300 alkalmazottját elbocsájtották, mert betétesek tudta nélkül kétmillió, általuk nem igényelt számlát nyitottak nekik, és azért a tulajdonosoknak számlavezetési díjat kellett fizetniük – jelenti az amerikai tévécsatorna.

A német hírtévé arról ad hírt, hogy Németországban 361 házas, 14 év alatti gyerek él. Ennyiről tudnak. De a házasságba kényszerített gyerekek száma valójában ennél lehet több. Többségük szír.

2017 májusában lesz 50 éve, hogy Izrael megszállás alatt tartja Gázát és Ciszjordániát. „Aki e területeken emiatt nemtetszésüket fejezik ki – legyenek azok külföldiek – megátkozzák, leköpik, őrizetbe veszik, megverik, megkövezik, megkéselik, meglövik, elrabolják, bebörtönzik, megkínozzák, vagy az előbbiek kombinációt alkalmazzák ellene.”

„A zsidók ellopták Krisztus-filmemet, mondta állítólag Mel Gibson Glenn Becknek” címmel a lap arról ír, hogy Beck, az ismert amerikai konzervatív rádiós elmondta, nemrégiben beszélt Gibsonnal, azt elmondta neki, még a filmbemutató előtt „zsidók” – „valami rabbi” – ellopták tőle Passió című filmjének egy kópiáját és antiszemita váddal indítottak hadjáratot ellene, aminek nyomán teljesen kiközösítették. Hollywoodi kollégái nem is beszélnek vele. A cikk feleleveníti, hogy 2006-ban Gibsont a Los Angeles melletti Malibuban rendőrök ittas vezetésért letartóztatták. Kihallgatásakor azt mondta, hogy „A kibaszott zsidók felelősek a világban minden háborúért…Maga zsidó?”

Hosszabb cikkben elemzi a vezető amerikai lap a brit zsidók és Corbyn Munkáspártjának viszonyát a lap. A brit zsidók eddig otthon érezték magukat e baloldali pártban, de annak számos tagjának újabb antiszemita megnyilvánulása és fokozott palesztinbarátsága otthontalanná tette a brit zsidókat. A cikk szerint ha nem térnek vissza a Labour-be, akkor az a pártnak rossz lesz, mert azt jelenti, nem  jó úton jár.

Jan Grabowski, az Ottawa Egyetem lengyel-kanadai történésze már számít arra, hogy új könyve – mely arról szól, miként raboltak ki és gyilkoltak meg zsidókat lengyel rendőrök a náci idők idején – vitatott téma lesz Lengyelországban. De ha a lengyel parlament jóváhagy hamarosan egy új törvényt, börtönbe is kerülhet, ha lengyel földre teszi lábát. A törvénytervezet szerint bárki három év börtönre ítélhető, aki a német Harmadik Birodalom bűneibe keveri a lengyeleket – írja az amerikai zsidóság vezető lapja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére