Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.11.16. 13:58

Ezt olvassuk mi.

Megszelidíthetetlen Magyarország címlappal jelent meg a francia történelmi magazin november-decemberi száma. Címoldalán egy 56-os kislány látható, nyakába akasztott géppisztollyal . Feje fölött a magyar címer, amelyet két angyal tart. A címoldal tetején Orbán Viktorral készült interjút hirdet ezzel a címmel: Brüsszel ellen, a nemzetek Európájáért. Szintén a címoldalon több magyar témájú írást ajánl, amelyek Kun Bélával, az oszmán fenyegetéssel, Horthy kormányzóval és az 1956-os szabadságharccal foglalkoznak. A szerzők között több írással szerepel  Nicolas de Lamberterie fiatal francia újságíró-történész, Pálffy Géza, Tóth Ferenc, Fodor Pál, Martin Benoist és számos más francia szerző. A hátsó borító teljes egésze a fehér lovon Budapestre bevonuló Horthy Miklóst mutatja, akiről – mint olvasható az alatta lévő zöld sávban – Jean-Paul Besse írt könyvet Horthy Miklós, a félreismert kormányzó címmel.

 

Trump-győzelem után: a NATO hirtelen barátságosan beszél Oroszországról címmel idézi a független német hírportál Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tegnapi szavait. Kijelentette: „Oroszország legnagyobb szomszédunk; Oroszországgal fontos a párbeszéd és különösen akkor, amikor a feszültségek nőnek, és a biztonsági területen különféle  kihívások merülnek fel”.

 

Miért fontos önnek Orbán Viktor címmel a globális pénzpiacokat figyelő amerikai portál így kezdi cikkét: „Nyilván nem tudja, kiről van szó. De az (gazdasági teljesítmény szempontjából) érdektelen ország tarthatja a kulcsot az euró és az arany árának jövőjéhez” – kezdődik a cikk, amely azzal folytatódik, hogy Trump megválasztásával Orbán nacionalista és populista nézetei a legnagyobb mértékben megerősödtek. Trump meglepő sikere az amerikai választáson „annak a jele, hogy Orbán Viktor elitellenes, nacionalistabarát nézetei világszerte erősödnek. Ahogyan ez a mozgalom egyre inkább előrehalad, a dollárt és minden más papírpénzt támogató politikai és monetáris rendszer térde remegni kezdhet.

 

A ma ismert Nyugat vége címen írt esszéjében Carl Bildt volt svéd miniszterelnök Trump elnökké választása kapcsán elmélkedik. 

 

Norbert Röttgen CDU-s politikus az amerikai CNN televíziónak azt mondta, hogy Merkel ismét jelöltetni fogja magát a kancellári posztra. Hozzátette, hogy Merkel „a Nyugat politikai koncepciójának sarokköve”.

 

A republikánusokhoz közel álló amerikai televízió bemutatja, mekkorát hazudtak azok, akik azt állították, hogy a Trump-támogatók erőszakkal léptek fel. Egy fiatal muzulmán nő azt állította, hogy megtámadták és elvették hidzsábját. Jogvédő szervezetek ugrottak a hírre, amit a CNN is felvett a repertoárjába. Majd a nő bevallotta, hogy hazudott. Ezzel szemben számos Trump-ellenes vandált videón rögzítettek.


Matt Harrigan, a PacketSled vállalat vezérigazgatóját eltávolították posztjáról, miután Facebookján puskás selfiejének kíséretében fogadkozott, hogy megöli Donald Trumpot.


„Rémisztő” fordulatról számol be a portál: a Wisconsin állambeli Madison városban  a betelefonálós „92.1 The Mic” elnevezésű liberális rádióállomás nevet változtatott és „92.1 BestFM” néven folyamatosan karácsonyi dalokat sugároz. Az „überliberális várost megfosztották azon fórumától, ahol mikroagressziókról, tiltakozó menetek szervezéséről és quinoa receptekről lehet beszélgetni”.

 

Az amerikai portál arról számol be, hogy az oregoni Portlandben öt éjszakán keresztül dühöngők közül a rendőrség által letartóztatott 112 személy többsége nem oregoni.  A vandálok mintegy 1 millió dolláros kárt okoztak.

 

SPIEGEL

A legolvasottabb német hírportál szerkesztősége reggeli kör e-mailje így kezdődik: „Angela Merkel fizetését azért is kapja, hogy türelemmel viseltessen a nehéz emberek iránt is. Ahová csak pillant, mindenütt olyan urak császkálnak, akik élvezik, hogy életét nehézzé tegyék. Seehofer Münchenben, Putyin Moszkvában és Obama sem segítette a legtöbb esetben… Aki ma este Berlinben landol. Angela Merkel nyolcéves elnökségem legszorosabb szövetségese volt – mondta Obama... Ez ugyan baráti hazugság volt, de Merkel szívesen hallgatja".

 

Súlyos rendzavarásokra került során tegnap Athénben Obama amerikai elnök ottani látogatása alkalmával. Mintegy hétezren tüntettek és több mint ötezer rendőr igyekezett fenntartani a rendet.


A kanadai liberális kormány közölte, hogy törölni fogja a büntetőtörvénykönyv azon rendelkezését, amely a 18 éven aluliak esetében tiltja az anális szexet, mert az ilyen tilalom „diszkriminatív” a melegekkel és egyéb szexuális kisebbségekkel szemben.

 

Trump Today: az amerikai Breitbart News médiafórum Németországot akarja meghódítani címmel tájékoztat az orosz globális tévéhálózat német nyelvű portálja arról, hogy néhány nappal Trump elnökké választása után egyik legnagyobb sajtóbeli támasza, a jobboldali konzervatív Breitbart News Network Németországra is ki akarja terjeszteni működését. A háttér: a németek torkig vannak egyoldalú sajtójukkal, amely a 2013/14-es ukrán válság idején szerepelt le igazán. Már akkor mondták Németországban, hogy ezt a sajtót csak kívülről lehet megjavítani, mint az a II. világháború után történt. A Breitbart azt is bejelentette, hogy Franciaországban is megindítja vállalkozását.

 

Trump egy neokonzervatív szuperhéját nevezett ki nemzetbiztonsági főtanácsadójának címmel a radikális jobboldali portál azt írja, hogy Trump James Woolsey volt CIA-igazgatót és szélsőséges neokonzervatívot nevezte ki egyik főtanácsadójává. Woolsey 1995-ben vált meg a CIA-től, hogy Washingtonban az USA iraki és közel-keleti háborúi szószólója legyen. „Woolsey kiválasztása nem illik Trump beavatkozást kerülő retorikájába – vagy pedig az elfordulást jelent egy erőteljesebb, neokonzervatív megközelítés felé a nemzetközi konfliktusokat illetően.”

 

David Duke, a volt Ku Klux Klan nagy sárkány megdicsérte a Breitbart Media volt  elnökét, a „rasszista és antiszemita” Stephen Bannont abból az alkalomból, hogy Trump új kampányfőnöke lett. A Louisana állambeli Duke most amerikai szenátori helyért kampányol. A lap idézi Ben Shapirót, a Breitbart News volt főszerkesztőjét, aki szerint Bannon vezetésével a Breitbart a fehér etnonacionalizmus bástyája lett, a politikai korrektségre adott válaszként, és kommenteknek fenntartott része fehér felsőbbségtudatú „pöcegödörré” vált.

 

A Yale Egyetem volt történelem tanára,  Eva S. Balogh által működtetett angol nyelvű portál „Orbán Viktor és Ghaith Pharaon: egy üzleti kapcsolat vége” című írása után magyar idő szerint ma reggel fél hétkor található 3 komment közül kettő így hangzik: „Üsd ki”. A másik: „Igazad van. Orbánt meg kell ölniük a szaúdiaknak”.

 

A Kanadában szerkesztett portálon annak történész kutatója, Christopher Adam főszerkesztőnek „Vona Gábor szélsőjobboldali magyar vezetőt homoszexuális orgiákkal vádolják” című cikke után ma reggel magyar idő szerint 6:40-kor található hat kommentje egyike szerint „Vona rothadt antiszemita és mint ilyen, megérdemli, hogy meghaljon. A másik: „Egyetértek. De ne felejtsük Vona antiszemitizmusát csak azért, mert utálja Orbánt. Elveinkből nem szabad engedni. Orbán és Vona is antiszemita és megérdemlik a halált.”

 

A német hetilap portálja azt írja, Trump nem fog négy éven át az elnöki hivatalában maradni. Sőt, oda be sem kerül. Cikkét Baba Wanta bolgár jósnő sztorijával kezdi, aki előre látta a Brexitet és a 2004-es cunamit. Õ azt jósolta, hogy „a sötétbőrű 44-ig elnök után” (Barack Obama) nem lesz már elnök Amerikában. Michael Moore filmes és baloldali aktivista azt mondta, Trump vagy lemond, vagy vádemelés útján távolítják el hivatalából.  Allan Lichtman választási kutató, egyetemi tanár – aki 1984 óta minden elnökválasztás nyertesét megjósolta – szintén úgy gondolja, hogy „impeachment” eljárással távolítják el Trumpot posztjáról.

 

Pani Trumpova: Ivana lesz Trump cseh köztársaságbeli nagykövete? címmel az orosz hírügynökség portálján olvasható, miszerint Ivana Trump (leánykori neve: Zelnichkova), az elnökké választott Donald Trump 67 éves volt felesége lehet prágai USA-nagykövet. Ivana a New York Postnak adott interjújában fejezte ki ezirányú vágyát. Jaroslav Doubrava cseh szenátor azt mondta a Sputnik cseh nyelvű portáljának, hogy sok politikus és a csehek jó része örülne Ivana Trump kinevezésének. Hozzátette, Andrew Schapiro jelenlegi amerikai nagykövet mindent megtett, hogy destabilizálja Csehországot. Kifejtette: „Nem hiszem, hogy egy ország belső ügyeibe való állandó beavatkozás egy ott állomásozó nagykövet felelősségi körének része lenne.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére