Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016.07.12. 10:28

Ezt olvassuk mi!

„A Nemzetközi Valutaalap szerint az EU az összeomlás szélére került és a ’tarthatatlan’ eurót meg kell szüntetni” címmel a brit napilap idézi Christine Lagarde IMF főnökasszony Brexit utáni figyelmeztetését.

„Amerika szennyese: az amerikai indiánok folyamatos népirtása” címen az „Ébredj világ” nevű amerikai portál részletesen bemutatja, milyen módszerekkel irtja az USA a területén élő indiánokat. Felsorolja az ENSZ 1948-ban elfogadott népirtás kifejezés kritériumait (egy csoport tagjainak megölése; olyan létfeltételek ráerőltetése csoportokra, amelyek következtében az előidézi a csoport teljes vagy részleges elpusztítását, stb.), amelyek közül akár egynek az alkalmazása is népirtásnak minősül. A dél-dakotai Pine Ridge rezervátumban élő dakota indiánok egyharmadának nincs vize, szennyvízelvezetője, fűtése, sőt villanyárama. A családoknak maguknak kell a szennyezett vizet hazavinniük személyes használatra. 

Az amerikai Pew Research Center nyolc uniós országban végzett, most közzétett felméréséből kitűnik, hogy az európaiak többsége fél a migránsoktól és a terror növekedésétől. Sokan attól tartanak, hogy munkahelyük is veszélybe kerül. A legtöbben (78 %) Magyarországon fejezték ki ilyen irányú félelmüket, majd ezt Lengyelország követte (71 %). A németeknél az arány 61 százalék volt, a franciáknál pedig 51 %.

                                                           *             *             *

Az al-Kaidához tartozó al-Nuszra front iszlamista zsoldosai amerikai támogatással igyekeznek Aleppóból elszökni.” A múlt hét óta vették körül a várost a kormányerők.  „Az amerikai titkosszolgálatok Szíriában más politikát folytatnak, mint Obama elnök”, olvasható a nehezen hihető mondat.

                                                           *             *             *

Eldurvult a helyzet a görög Lerosz szigetén. A helyiek már nem csak a migránsokat támadták meg, de nemzetközi szervezetek tagjait is. A legtöbben el is hagyták szombaton a szigetet. Megtámadták az ENSZ menekültügyi szervezetét, az UNHCR-t is.

A CIA, FBI és más amerikai titkosszolgálatok veteránjaiból alakult csoport nyílt levélben fordult Angela Merkelhez azzal, hogy ne játsszon a tűzzel és fékezze meg az Oroszország elleni háborús hecckampányt, mert annak igen súlyos következményei lehetnek, írja a jobboldali német hetilap hírportálja. A veteránok reálpolitikát követelnek tőle, nem pedig kardcsörtetést. A csoport azért alakult, hogy mindent megtegyenek, még egyszer ne lehessen a közvéleményt félrevezetni az olyan „értesülésekkel”, amelyek az iraki megszálláshoz vezettek.

Miért tartott fél évig, hogy a nyilvánosság megismerhesse az újévi kölni és más német városokban tapasztalt erőszakhullám teljes terjedelmét? – teszi fel a kérdést a fővárosi amerikai lap. A válasz: ez főként azért történt így, mert a rendőrség vonakodott közölni azt, hány külföldi állampolgár volt az erőszaktevők között, ugyanis  nem akarták a társadalmi feszültséget növelni. A másik ok, hogy Németországban idegenkednek az utcai megfigyelő kameráktól.

                                                           *             *             *

A Washington Post és az ABC televíziós állomás által megrendelt közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 56 százalékának nem tetszik, hogy Hillary Clinton ellen nem emeltek vádat, amiért magánszerverét használta hivatalos levelezésre. 35 % helyesli csak a vádemelés elmaradását.

Boris Palmer, Tübingen polgármestere meg van győződve arról, hogy a kölni erőszakhullám a korlátlan bevándorlás következménye is. Senkit nem szabadna beengedni Németországba regisztrálás nélkül, mondta a német lapnak adott interjújában.

Patrick Calvar, a francia belbiztonsági erők vezetője szerint Franciaország a „polgárháború küszöbére” érkezett, amit megindíthat a migránsoknak egy olyan tömeges erőszakos támadása nők ellen, mint ami Kölnben történt, idézi őt az amerikai hírportál. Elmondta, egy ilyen iszlamista támadás magával vonhat egy jobboldal  visszacsapást. Véleménye szerint az erőszakos csoportokat blokkolni kell.

Norbert Hofer, az osztrák Szabadság Párt elnökjelöltje bejelentette, hogy plakátokon fogja bemutatni azokat a konkrét manipulációra utaló gyanús eseteket, amelyek miatt meg kell ismételni a választásokat. 

Olasz küldöttség utazik Damaszkuszba, hogy újra felvegyék a diplomáciai kapcsolatot Szíriával, jelenti a globális iráni tévéállomás. Arról is tárgyalnak, hogy megszüntessék a Szíria ellen életbe léptetett uniós embargókat.

A vezető norvég lap arról számol be, hogy Dániában négy menekülttábort zártak be. Két továbbiból elvitték a bentlakókat.  Az viszont vitát váltott ki, hogy sátras táborokat nyitottak meg.

Hétfőn este az izraeli parlament megszavazta a civil szervezetekre vonatkozó törvényt, amelynek értelmében a támogatásuk egészének több mint felét külföldről beszerző nem kormányzati szervezeteknek ezt minden jelentésükben és nyilvános jelentkezésükben fel kell tüntetniük. 

Ma és holnap tartják az EU-Kína csúcsot Pekingben. Jellemző, mekkora a tét, hogy Pekingbe utazott Donald Tusk, az Európai Tanács, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Federica Mogherini az EU külügyi és biztonságpolitikai főmegbízottja. A csúcs után pedig Csengduban tartják a G20-ak pénzügyminisztereinek és nemzeti bankelnökeinek találkozóját. A Brexit után létfontosságú mind Brüsszelnek, mind Pekingnek, hogy pozitív eredményeket érjenek el. Az erről tudósító brüsszeli szakportál arról nem ír, hogy most miért kerültek le az asztalról az „emberjogi” ügyek.   

                                                           *             *             *

A skótok azt bizonygatják, hogy ők különleges esetek, nem pedig olyanok, mint Katalónia vagy Korzika, mert az alkotmányuk is mutatja, önállóak, tehát az EU tagjainak kell maradniuk. Guy Verhostadt az Európai Parlament liberális frakciójának vezére ki is jelentette, hogy üdvözölnék Skócia EU-tagságát, mihelyt megejtik a (az atombombánál rosszabb populistákra jellemző) népszavazást függetlenedésükről. 

A szingapúri Changi  repülőtéren az új terminált 5,5 méterrel a tengerszint fölött építik, mert az 5,2 milliós városállamban tartanak a tenger megemelkedésétől és áradásától. Az éves átlagos hőmérséklet 1972-höz képest 1,1 C fokkal emelkedett 27,7 fokra. A tenger szintje évente 1,7 milliméterrel emelkedik. Egyre több az eső. Az új, 5-ös terminál évente 50 millió utast tud fogadni és az egész reptér 135 millió utas fogadására lesz képes. 

George Soros, a rosszhírű spekuláns  cikket írt a Project Syndicate honlapra, amelyben kiemeli Ukrajna szerepét a Brexit folyamatban, azt állítva, hogy Ukrajna az EU legfontosabb külső állomása a Brexit után. A spekuláns azt is javasolta, hogy az euróövezet számára hozzanak létre közös pénzügyi hatóságokat és közös államháztartást, ezáltal egységes pénzpolitikai irányítást tudnának biztosítani számára. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére