Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi: megerősödve került ki a német kormány a koronavírus-válságból

MTI

2020.05.31. 21:00

Nógrádi György szerint Angela Merkel német kancellár kiválóan menedzselte végig a járványidőszakot.

Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Nógrádi György szerint Angela Merkel német kancellár kiválóan menedzselte végig a járványidőszakot.

Németországban a betegek 85-90 százaléka felgyógyult, a nyolcezer körüli haláleset pedig kezelhető szint az ország méretéhez és az olasz vagy a spanyol helyzethez képest.

Hozzátette: a német kancellár népszerűsége jelenleg közelíti az elmúlt évtizedek kereszténydemokrata vezetésének népszerűségét.
Arról is beszélt: július elsején Németország váltja Horvátországot az uniós elnökségben. Mottójuk ambiciózus: közösen ismét erőssé tenni Európát. Stratégiai céljaik között első helyen a koronavírus-járvány megállítása szerepel, ezt követi a gazdaság beindítása – ami kulcskérdés Németországban -, a Brexit következményei, a zöldek klímakövetelései, valamint a migráció – ismertette.

Nógrádi György hangsúlyozta: Németország a féléves elnökséget arra használná ki, hogy helyreállítsa „megcsappant tekintélyét” Európában, biztosítsa a gazdasági vezető szerepét, elsősorban Franciaországgal szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére