Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fokozódik az antiszemitizmus Ausztriában

888.hu, MTI

2021.04.28. 07:00

Ausztriában tavaly 6,4 százalékkal emelkedett az antiszemita túlkapások száma az előző évhez képest – áll a bécsi izraelita hitközség (IKG) kedd este nyilvánosságra hozott jelentésében.
Míg 2019-ben 550 bejelentett antiszemita indíttatású kihágást vettek nyilvántartásba, számuk 2020-ra 585-re emelkedett.

Az ilyen jellegű eseteket 19 éve jegyzik, a mostani adat a legmagasabb. A túlkapások számának növekedésében a koronavírus-járvány, illetve a hozzá kapcsolódó tüntetéseken regisztrált, részint antiszemita töltetű megnyilvánulások felerősödése is szerepet játszik – áll a jelentésben.
A pszichés támadások, fenyegetések mellett a legnagyobb emelkedés a sértő magatartásban tapasztalható, ezek száma az előző évhez képest 125-tel emelkedett. Az IKG feljegyzései szerint ebbe a körbe tartoznak az antiszemita kijelentések, szidalmazások és kommentárok, amelyek sokszor szemtől szemben hangzanak el, máskor írásos – levél, e-mail vagy a közösségi portálokon feltűnő hozzászólás – formájában jelennek meg.
Oskar Deutsch, az IKG elnöke úgy véli, hogy különösen most, a világjárvány idején igaz Theodor Adorno zsidó származású német filozófus kijelentése, miszerint

Az antiszemitizmus nem más, mint szóbeszéd a zsidókról.”

Szerinte legfőképpen az interneten és a tüntetéseken terjednek a hazugságok, és

ezekből a szavakból könnyen futótűzszerű tettek lehetnek, ha nem teszünk ellene”.

Karoline Edtstadler osztrák alkotmány- és Európa-ügyi miniszter is aggodalmának adott hangot a jelentés kapcsán, és felhívta a figyelmet a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható antiszemita tartalmú összeesküvés-mítoszokra.

Elmondta: az antiszemitizmus elleni nemzeti stratégia, amelyet a kormány januárban tárt a nyilvánosság elé, fontos és hatékony eszköz a küzdelemben, de

még sok a tennivalónk, az antiszemitizmus elleni harc össztársadalmi feladat”

– írja az MTI.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére