Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc dolog, ami komoly bajt okozhat az olimpián

Bokor Gábor

2016.08.05. 12:28

Az olimpia alatt számos dolog balul sülhet el, összeszedtük, mik is ezek.
Az olimpia alatt számos dolog balul sülhet el, összeszedtük, mik is ezek.
 
1. Bandák uralják a várost

Rio de Janeiro egy részét a favellák teszik ki, ezekbe a nyomornegyedekbe még a rendőrök is félve merészkednek be. Az olimpia idején sincs ez másképp, sőt a favellákban élő bűnözők közül sokan le is mentek a városba, ahol turistákat rabolnak ki. Nem ritkák az emberrablások sem, a múlt héten a Forma-1 első emberének, Bernie Ecclestonenak az anyósát rabolták el.  

A rendőrök ellepték a brazil nagyváros utcáit, ám sokukról kiderült, hogy a fegyverét sem képes rendesen használni. 

2. Bármikor előfordulhat egy terrortámadás 

Kezdetben a hatóságok nem számoltak egy esetleges terrortámadással, hisz Brazília nem számít kiemelt célpontnak a szélsőségesek listáján. Azonban az olimpia ideje alatt több millió külföldi is érkezhet, hogy megtekintse a játékokat. Egy ellenük végrehajtott akció komoly presztízsértékkel bírna a terroristák körében. Az utóbbi hetekben végül több dzsihadistát is sikerült rács mögé juttatniuk a terrorelhárítóknak, annak ellenére, hogy Brazíliában nincsenek korábban telepített iszlamista sejtek. 

3. Félkész épületek tömkelegét adtak át az utóbbi napokban 

Az olimpia rajtja előtt egy hónappal még mindenfelé darukat és építkezésnél használatos járműveket lehetett látni a tengerparti városban, hisz az utolsó pillanatra időzítettek mindent. Az olimpiára készített metróvonalat a múlt héten adták át, amit a helyiek nem is használhatnak. Olyan frissen felhúzott épület is volt, mely a napokban dőlt össze.

4. Óriási doppingbotrány tört ki 

Bár mindent megtettek annak érdekében, hogy ne bukjanak le, mégis orosz atléták tömegeit tiltotta el a versenyzéstől a NOB. Hazánk sportolóit sem kímélte a nemzetközi szervezet, két kajakost tiltott el a játékoktól, egyelőre kérdéses, hogy ők milyen szert használtak. A legfrissebb információk szerint Horváth Bence és Szomolányi Máté a két eltiltott, ám ők jogi útra terelik az ügyet. 

5. Rettenetes állapotok az olimpiai faluban

Az utolsó pillanatban átadott 31 épület közül 19 nem ment át a biztonsági ellenőrzéseken. Sok sportoló hangot is adott nemtetszésének, többük szállásán kilógtak a vezetékek a falból, szivárogtak a csövek és több helyen rendszeresen eldugult a vécé. 

6. Szuperbaktériumok okoznak pánikot a strandokon 

A riói tengerpartok közelében végzett vízügyi kutatások egy úgynevezett szuperbaktériumot mutattak ki a vízben. Ez a baktérium ellenáll a gyógyszereknek, így különösen veszélyes az emberre. Ausztráliában eddig több haláleset is történt, melyeknél kimutatták, hogy a szuperbatériumok okozták az áldozat halálát. 

7. A Zika-vírus

A Zika-vírus az utóbbi egy évben kezdett el vészesen terjedni először Dél-Amerikában, majd Közép-Amerikán keresztül megérkezett az Egyesült Államokba is. A vírus tehető felelőssé a kóros kisfejűség elterjedéséért, melynek köszönhetően a csecsemők a normálisnál sokkal kisebb fejjel jönnek a világra, így súlyos értelmi fogyatékkal kell leélniük életüket. 

8. Állandóak a zavargások az utcán

A civil szervezetek naponta tartanak több ezres megmozdulásokat az utcán. Leginkább azon háborodnak fel, hogy amíg dúl a szegénység és a nyomor az országban, addig dollármilliárdok mennek az olimpia lebonyolítására. A rendőrök is tartottak egy komolyabb tüntetést, ugyanis ők hónapokig nem kaptak fizetést munkájukért. 

(Blikk) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére