Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oktatási liberalizmus: már nem kötik a felvételihez a tanulmányi eredményt

888.hu

2022.05.28. 13:50

A legjobb San Francisco-i középiskolában megszűnt az érdem alapú felvételi szabályzat. Mondjuk meg is van az eredménye, az azóta eltelt félévben több diák kapott elégtelen osztályzatot.

 

Az első félévben, amióta egy San Francisco-i középiskola megszüntette az érdemeken alapuló felvételit, és áttért a sorsolásos rendszerre, a tanárok háromszor annyi D és F osztályzatot adtak, (ez nálunk egyesnek illetve kettesnek számít) mint a szabályzat megváltoztatása előtt.

A Lowell High School 2021 februárjában kapott hatalmas figyelmet, amikor a San Francisco-i Oktatási Tanács megszavazta az érdemeken alapuló felvételi megszüntetését, és helyette véletlenszerű sorsolást vezet be – írta akkor a The Daily Wire. A testület tájékoztatása szerint az új felvételi szabályzatot a COVID-19 miatti korlátozások miatt léptették életbe, amelyek megnehezítették a tanulást, ami viszont alacsonyabb osztályzatokhoz és teszteredményekhez vezetett a Lowellbe belépni szándékozó diákok számára.

 

Az új szabályzat az őszi szemeszterre lépett életbe, és a San Francisco Chronicle arról számolt be, hogy „a Lowell elsőéves osztályának 620 diákjának 24,4%-a kapott legalább egy D vagy F osztályzatot az őszi félév során, szemben az előző évfolyam 7,9%-ával.”

A 2020 őszén lévő 51-hez képest, 2021-re 152-re, azaz háromszorosára nőtt a bukott osztályzatot kapott kilencedikesek száma.

 

Az iskola igazgatója azonban kitartott amellett, hogy az új felvételi szabályzat nem tehető felelőssé a sikertelen osztályzatok számának növekedéséért, mondván, „túl sok változó járult hozzá” ehhez az eredményhez.

Az új felvételi szabályzat ellenzői szerint ez elbagatellizálja a korábban felvett hallgatók kemény munkáját. Egy nő a Twitteren kritizálta az új szabályzatot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére