Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország nem szabadul a migránsoktól: visszatérnek a kitoloncolt bevándorlók

888 / MTI

2020.11.06. 08:30

Szigorították a Lampedusára érkező bevándorlók ellenőrzését, miután kiderült, hogy az Olaszországból kitoloncolt illegális bevándorlók ismét partot érnek a szigeten – közölték a belügyi hatóságok csütörtökön.

Tizenkét tunéziai férfit vettek őrizetbe a lampedusai regisztrációs központban, amikor bebizonyosodott, hogy korábban illegális bevándorlóként már kitoloncolták őket Olaszországból. Ennek ellenére ismét hajóra szálltak, és visszatértek a szigetre.
Szigorították a dél-olaszországi partokra érkező migránsok ellenőrzését, miután

az október 29-i nizzai merénylet elkövetőjéről kiderült, hogy Lampedusán lépett be Európába.

A szigetről egy karanténhajóra került, majd onnan egy másik olaszországi migránstáborba, ahonnan egy kiutasítási rendelettel a zsebében szabadon engedték. Így jutott tovább Franciaországba.

Lampedusa migránstábora ismét teljesen megtelt, miután vasárnap óta több mint ezren érkeztek a szigetre. Az embereket az Allegra és a Rhapsody karanténhajóra helyezték át, utóbbin volt két hétig a nizzai merénylő is. Most először a felnőttkíséret nélküli kis- és fiatalkorúakat nem tették a hajókra, hanem védett szicíliai központokba szállították.

A venetói Padova városában feltartóztattak egy marokkói férfit, akit korábban őrizetbe vettek, majd kitoloncoltak, de azóta ismét visszatért Olaszországba. A férfival szemben januárban eljárás indult, mivel egy postahivatalban tört-zúzott, amikor megtudta, hogy nem utaltak állami segélyt a bevándorlóként neki juttatott bankkártyára. Az ellenzéki Liga párt parlamenti interpellációban kérdezte a belügyminisztertől, hogy miként került vissza a férfi Padovába.
A jobbközép ellenzék Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki bejelentését méltatta, miszerint a jelenlegi 2400-ról 4800-ra emeli az ország határain szolgálatot teljesítő hatósági személyek számát a terrorfenyegetettség, a kábítószer-kereskedelem és az illegális bevándorlás elleni küzdelem megerősítésére. A védelmi erősítés a francia–olasz határra is vonatkozik.

A Hajrá Olaszország (FI) felsőházi frakcióvezetője, Anna Maria Bernini kijelentette, érthetetlen, hogy a baloldali római kormány miért háborodik fel, amikor a jobboldal az illegális bevándorlás határozottabb ellenőrzését követeli.

Macron döntése bizonyítja, hogy nem csak az olasz jobbközép aggódik. Egyedül a baloldali olasz kormánynak fontosabb az ideológia, mint a valóság”

– jelentette ki Bernini.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére