Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: erõs EU-ra van szükség

Horváth József György

2016.09.06. 18:58

A magyar miniszterelnök kedden részt vett a krynicai nemzetközi gazdasági fórumon, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfõ kiemelte: a V4 az Európai Unió leggyorsabban fejlõdõ csoportja.
KRYNICA, 18:58

A magyar miniszterelnök kedden részt vett a krynicai nemzetközi gazdasági fórumon, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfő kiemelte: a V4 az Európai Unió leggyorsabban fejlődő csoportja.

A Visegrádi Négyek az Európai Unió leggyorsabban fejlődő csoportja, amely képes Európa jövőjét meghatározni"

— értékelte Beata Szydlo lengyel kormányfő kedden a lengyelországi krynicai nemzetközi gazdasági fórumon, azon a közös sajtóértekezleten, amelyet a visegrádi csoport és Ukrajna kormányfői közösen tartottak.

A visegrádi csoport országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) meg vannak győződve, hogy az Egyesült Királyság európai uniós kilépéséről (Brexit) döntő júniusi brit népszavazás után lehetségessé és szükségessé vált az unió külső pozícióját javító és világpiaci versenyképességét növelő reformok végrehajtása — közölte Szydlo.

A V4-nek javaslatai vannak a reformok tartalmát illetően"

— mondta a lengyel kormányfő. Az egyik megvalósítandó változásként azt említette, hogy az Európai Bizottságnak nem a politikával, hanem konkrét tervezetek végrehajtásával kell foglalkoznia.

A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra, de nem akármilyen, hanem erős EU kell"

— mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor a visegrádi országok és Ukrajna miniszterelnökének társaságában tett nyilatkozatában kiemelte: ma az unió ugyan gazdag, de gyenge, és ez a legrosszabb kombináció, "ez hozta fejünkre a bajt", a migrációt, amely ellenőrizetlenül zajló folyamat.

Ennek véget kell vetni, a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni"

— hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: az ellenőrizetlen migrációval szembeni védekezést minél délebbre kell vinni, így Bulgáriának kell segítséget nyújtani.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére