Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz-amerikai együttmûködés jöhet Szíriában

Pörge Béla

2017.01.24. 07:28

Elsõ sajtóértekezletén a Fehér Ház új szóvivõje, Sean Spicer az Oroszországgal való lehetséges együttmûködésrõl beszélt, figyelmeztette Kínát, illetve szólt az illegális bevándorlók ügyérõl is.
WASHINGTON, 07:28

Első sajtóértekezletén a Fehér Ház új szóvivője, Sean Spicer az Oroszországgal való lehetséges együttműködésről beszélt, figyelmeztette Kínát, illetve szólt az illegális bevándorlók ügyéről is.

Sean Spicer korábban a Republikánus Párt kommunikációs igazgatója volt. Az első sajtóértekezlete több mint egy órán keresztül tartott, a szóvivő egy sor kül- és belpolitikai kérdésre is kitért.

A Fehér Ház nyitott arra, hogy együttműködjön Oroszországgal az Iszlám Állam terrorszervezet ellen Szíriában"

— fogalmazott Spicer, és kifejtette, hogy ez a nyitottság közös katonai hadműveleteket is jelent.

Ha van lehetőség arra, hogy legyőzzük az Iszlám Államot bármely ország segítségével, akár Oroszországéval is, és ez egybeesik nemzeti érdekeinkkel, akkor természetesen részt veszünk ebben"

— hangsúlyozta a szóvivő.

Hozzátette: Donald Trump világosan elmondta, hogy minden országgal kész együttműködni, amely osztja az amerikaiak nemzeti érdekeit az Iszlám Állam legyőzésében. Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy vajon ez a nyitottság érvényes-e a szíriai elnökkel, Asszáddal  történő együttműködésre is, Spicer leszögezte: az egyes országoknak, döntéseik során, figyelembe kell venniük az amerikai érdekeket.

Az Iszlám Állam legyőzésének ürügyén nem fogunk szövetséget kötni olyan személyekkel, akiknek nem elsődleges fontosságúak az amerikai érdekek"

— tette hozzá.

A Fehér Ház szóvivője kitért Kínára és Egyiptomra is. Kínával kapcsolatban ismét az amerikai érdekeket hangsúlyozta. Mint fogalmazott:

Washington megvédi majd az érdekeit és a nemzetközi érdekeket a Dél-kínai-tenger nemzetközi vizein, ahol Peking vitatott hovatartozású szigeteket tart az ellenőrzése alatt."

A Kínával folytatott kereskedelemről szólva Spicer hangsúlyozta, hogy a kínai piac nagy lehetőség az Egyesült Államok számára.

Egyiptomot illetően Spicer utalt Trump elnök hétfő délelőtti telefonbeszélgetésére Abdel Fattah al-Sziszi elnökkel, és közölte: az Egyesült Államok továbbra is katonai támogatást nyújt Egyiptomnak, és kész együtt dolgozni az arab országgal azon, hogy ez a támogatás a terrorizmus elleni harcot segítse.

Spicer megerősítette azt is, hogy az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó bevándorlók közül elsőként azokat utasítják ki, akik ellen bírósági eljárás folyik.

Először azokra összpontosítunk, akik árthatnak, vagy már ártottak is az Egyesült Államoknak"

— fogalmazott a szóvivő.

A Fehér Ház szóvivője bejelentette azt is, hogy a jövő héttől a Washingtontól ötven mérföldtől távolabb dolgozó újságírók is bekapcsolódhatnak a sajtókonferenciába, Skype-on feltehetik a felmerülő kérdéseiket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére