Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszország oldalán is civilek léphetnek be a háborúba

888.hu

2022.03.12. 17:45

Az orosz védelmi miniszter szerint 16 ezer civil akar csatlakozni az orosz hadsereghez az ukránokkal szemben.

 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken bejelentette, hogy kormánya több mint 16 ezer külföldit azonosított – többségük a Közel-Keletről származik –, akik hajlandóak Oroszország oldalán harcolni az Ukrajnával folyó háborúban. Szergej Sojgu ezt a nyilatkozatot az orosz Biztonsági Tanács ülésén tette a TASZSZ orosz hírügynökség szerint, amely megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő is jelen volt, és jóváhagyta, hogy segítsék ezeket a külföldi harcosokat az ukrán hadszíntérre jutni. Putyin állítólag arra mutatott rá, hogy

Zelenszkij ukrán elnök többször is arra kérte a külföldi állampolgárokat, hogy utazzanak az országba és harcoljanak Oroszország ellen, ami legitimálja Moszkva hasonló erőfeszítéseit.

Oroszország – közölte Sojgu pénteken – „számos megkeresést kapott különböző országokból származó önkéntesektől, akik a Luganszki és a Donyecki Népköztársaságokba [Donbász, Kelet-Ukrajna] akarnak jönni, hogy részt vegyenek abban, ami szerintük egy felszabadító mozgalom”.

„A legtöbb megkeresés a Közel-Keletről érkezett, hiszen több mint 16 ezret kaptunk” – állította. „Természetesen helyesnek tartjuk, hogy kedvezően válaszolunk ezekre a megkeresésekre, különösen, mivel ezek a megkeresések nem [a] pénzkeresésről szólnak, hanem ezeknek az embereknek a valódi vágyáról”.


Shoigu elmondta, hogy a harcosok közül sokaknak van tapasztalata az Iszlám Állam elleni szíriai harcban. Putyin egyetértett Sojiguval abban, hogy Oroszországnak külföldieket kellene meghívnia az ukrajnai harcokra
– írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére