Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Őszintén bevallotta Biden egyik embere, hogy ő bizony támogatja a magas benzinárakat

Prokaj Dávid

2022.07.26. 11:20

Kijelentéséért nem kapott hatalmas tapsvihart.

 

A Biden-kormány külügyminisztériumi tisztviselője, aki a Twitteren közölte nagy nyilvánosság előtt, hogy támogatja a magas üzemanyagárakat, törölte Twitter-fiókját, miután többen is odasereglettek közölni vele az ellenvéleményüket.

Jobban szeretem a magas benzinárakat = kevesebb autóvezetés, kevesebb CO2

– tweetelte pénteken Alan Eyre külügyminisztériumi tisztviselő.

 

Eyre ezzel Joe Biden elnök azon állítására reagált, miszerint „az amerikai autósok átlagosan 30 dollárral kevesebbet költenek havonta benzinre, mint a csúcsárak idején”.

A külügyminisztériumi tisztviselőt a Twitter-felhasználók online visszatetszéssel szembesítették, többek között egy volt republikánus kongresszusi képviselőjelölt, Ron Bassilian, aki gúlnak nevezte Eyre-t, és azt is állította, hogy „az üzemanyag-kereslet rugalmatlan”.

A New York Post szerint Eyre erre így válaszolt Bassilian-nak:
„Talán, habár nem hiszem, hogy rugalmatlan lenne, és én emlékszem arra, hogy az 1970-es években az olajembargó a megújuló energiaforrások masszív növekedéséhez vezetett.”

Más Twitter-felhasználók szidalmazták Eyre-t, az egyik felhasználó azzal vádolta, hogy „nem ért hozzá”.

 

 

„Egy újabb példa arra, hogy miért kell a mocsarat lecsapolni.”tweetelte egy másik felhasználó.

 

Eyre ezt követően pedig úgy tűnik, hogy törölte vagy felfüggesztette a Twitter-fiókját.

A külügyminisztériumi tisztviselő tweetje szorosan követi Pete Buttigieg közlekedési miniszter azon közelmúltbeli megjegyzéseit, miszerint a magasabb benzinárak azt jelentik, hogy több amerikai vehet majd elektromos járműveket, annak ellenére, hogy Buttigieg elismerte, hogy azok még mindig rendkívül drágák.

A múlt hónapban a Biden-kabinet egy másik tagja, Jennifer Granholm energiaügyi miniszter mondta azt, hogy a benzinárak„fenntarthatatlanok”, majd megjegyezte, hogy az árak megugrása „felgyorsítja a tiszta energia felé való haladásunkat”. Azt is állította, hogy a magas üzemanyagárak „nagyon meggyőző érveket” szolgáltatnak az elektromos járművek vásárlása mellett.

 

 

Bár a benzinárak csökkentek, miután júniusban az országos átlag 5,00 dollár fölé emelkedett gallononként, Biden 2021 januári hivatalba lépése óta még mindig jóval magasabbak.

Az elnököt nemrégiben kritika érte, amiért azt hangoztatta, hogy kormánya „történelmi lépéseket” tett az üzemanyagárak csökkentése érdekében, de sokan rámutattak, hogy a beiktatásának napján a benzinárak országos átlaga 2,39 dollár volt gallononként – számolt be a Breitbart News.

Jelenleg a benzinárak országos átlaga 4,36 dollár gallononként, ami majdnem 2 dollárral magasabb, mint a beiktatásának napján volt.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére