Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oxfordi Egyetem: rasszista vagy, ha nem nézel a másik szemébe

Forisek Ádám

2017.04.24. 11:58

Az Oxfordi Egyetem egy friss kiadványa szerint rasszisták azok a hallgatók, akik kerülik a szemkontaktust egy beszélgetés folyamán. Igen, tényleg.

Az Oxfordi Egyetem egy friss kiadványa szerint rasszisták azok a hallgatók, akik kerülik a szemkontaktust egy beszélgetés folyamán. Igen, tényleg.

Az ötlettel az egyetem esélyegyenlőségi és a sokszínűségért felelős bizottsága rukkolt elő. Álláspontjuk szerint, ha egy hallgató nem beszél "közvetlenül" a másik emberhez, az „mikroagressziónak” tekintendő, és ez pedig „mentális problémákhoz” vezethet.

Nem csak ettől lehet azonban valaki rasszista, a liberális adu akkor is érvényes lehet a mit sem sejtő emberre, ha az valaki másnak a származási helyéről érdeklődik.

Ezek az emberek lehetnek jó szándékúak, ám attól még megsérthetnek másokat. Szavaiknak megvan az a lehetséges következménye, hogy valakit negatív sztereotípiákkal illetnek, vagy kirekesztenek.”

– áll az esélyegyenlőségi bizottság magyarázatában.

A javaslat abszurditása azonban óriási tiltakozásrohamot váltott ki. A Kenti Egyetem egyik oktatója, Dr. Joanna Williams például nevetségesnek tartotta a javaslatot, ami szerinte csak azt éri el, hogy a hallgatók "túlérzékennyé" válnak.

Gyakorlatilag gondolatbűnözésről beszélünk. Bűnös gondolatokkal gyanúsítunk hallgatókat szimplán azért, mert rossz helyre néz”

– nyilatkozta az egyetemi oktató, aki szerint az Oxfordi Egyetem ezzel átlépett egy határt.

Hozzátette, az egész jelenség azért problémás, mert megakadályozza a hallgatókat abban, hogy természetes, közvetlen kapcsolatokat létesíthessenek egymással. Ehelyett arra kényszeríti őket, hogy identitás szerint skatulyázzák be a partnerüket minden egyes beszélgetésük során.

Az esélyegyenlőségi bizottság elkötelezett aziránt, hogy a diszkrimináció ellen küzdjön; azért, hogy mindenki ugyanazon esélyekkel élhessen. Kiadványunk ehhez nyújt segítséget”

– fogalmazott az egyetem szóvivője.

Többen ugyanakkor úgy vélik, hogy a kiadvány az ún. "hópehely generáció" megerősítéséhez járul hozzá. Ezalatt a 2010 után felnőtté vált érzékeny, fiatal generációt értjük, amely sokkal hajlamosabb mindenen megsértődni, mint a korábbi generációk, és amelynek leghangosabb bázisa elsősorban egyetemeken ténykedik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére