Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pakisztánban halálos ítélet vár egy fogyatékos keresztényre az iszlám megsértéséért

Vincze Viktor Attila

2019.03.27. 16:32

A 200 milliós Pakisztán 4 milliós keresztény kisebbségének életét nagyon szigorú iszlám törvények teszik életveszélyessé. A statisztikai adatok szerint a világon az ötödik legtöbb keresztényellenes ítéletet meghozó Pakisztánban most egy fogyatékos keresztény férfi kénytelen szembenézni a halálos ítélettel.

A Gatestone Institute a Pakistan Christian Post cikke alapján számol be arról, hogy egy mentálisan beteg keresztény férfit istenkáromlással vádolnak Pakisztánban, ami az iszlám államvallású országban nagy valószínűséggel a megvádolt kivégzését jelenti. A blaszfémiával megvádolt Stephen Masihot már gyermekkorában mentális fogyatékosként diagnosztizálták, és a 200 milliós lakosú Pakisztán 4 milliós keresztény kisebbségéhez tartozik.

A most 38 éves Masih a mai napig az anyjával és a húgával él együtt, akikkel március 10-én hangos veszekedésbe kezdett az otthonukban. A vitába egy idő után beavatkoztak a szomszédban élő muszlim nők is, akikhez odaszólt a mentálisan beteg férfi, aminek hatására rövid idő múlva a szomszédban élő muszlim férfiak a lakásából az utcára vonszolták a férfit, majd bántalmazni kezdték. Az utcai lincselés megakadályozására kiérkező rendőrök ezt követően letartóztatták a keresztény férfit, mivel az egyik helyi muszlim vallási vezető, Muhammad Mudassar azt állította, hogy Stephen Masih iszlámot káromló megjegyzéseket tett a vita során.

Stephen Masih hiába tagadta az ellene felhozott vádakat. A bírósági tárgyalására váró fogyatékos keresztény férfit jelenleg a legsúlyosabb halálos ítélet fenyegeti, mivel a hatályos pakisztáni törvények halállal büntetik a neki tulajdonított Mohamed-ellenes kifejezések kiejtését.

Sajnos a keresztény Masih esete egyáltalán nem számít egyedülállónak Pakisztánban, mivel az iszlám elveit állami szinten magáénak valló ország a világ ötödik leginkább keresztényellenes állama jelenleg, ahol számos keresztény vallású ember esett már áldozatául az iszlám vallás megsértéséről rendelkező törvényeknek.

A hatályos pakisztáni büntető törvénykönyv 295/c cikke szerint:

Bárki, aki szóban, írásban vagy bármilyen látható forma ábrázolásával – közvetve vagy közvetlenül – besározza a szent próféta, Mohamed nevét (béke rajta), azt halállal vagy életfogytiglani börtönbüntetéssel büntetendő, amellyel együtt pénzbírság is jár. "

A pakisztáni büntető törvénykönyv 295/b szakasza szerint pedig:

Aki szándékosan beszennyezi, megrongálja vagy megszentségteleníti a Szent Korán másolatát vagy annak egy kivonatát, illetve aki bármilyen nem megengedett módon, vagy bármilyen jogellenes célból használja a Szent Koránt, az a tettéért életfogytig tartó börtönbüntetéssel büntetendő."

Az iszlám vallást védő törvények szabad értelmezhetősége miatt már számos esetben meglincseltek, illetve halálra ítéltek keresztényeket olyan bűnökre hivatkozva, miszerint tűzgyújtáskor vagy hulladékégetés közben égethetett el valaki olyan kézírásos füzeteket, újságokat, amelyek részleteket vagy utalásokat tartalmaztak a Koránra, illetve Mohamed prófétára.

Az esetről beszámoló Gatestone Institute a szigorú iszlámvédő intézkedések ismertetése mellett még arra a kettős mércére is felhívja a figyelmet, hogy az iszlám megsértésével megvádoltak esetében a pakisztáni hatóságok általában nem veszik figyelembe azt, ha a meggyanúsított elkövető mentálisan fogyatékos. Ellentétes esetekben – tehát például Biblia-égetésekkel kapcsolatos ügyekben – viszont mindig elfogadják enyhítő körülményként, ha az illető mentálisan beteg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére