Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Panamai cége volt a korrupcióellenes ügyészség vezetõjének, lemondott

Bokor Gábor

2017.06.01. 15:08

Csütörtökön lemondott pozíciójáról Manuel Moix, a spanyol korrupcióellenes ügyészség vezetõje, miután kiderült, hogy Panamában bejegyezett vállalata van.
MADRID, 15:08

Csütörtökön lemondott pozíciójáról Manuel Moix, a spanyol korrupcióellenes ügyészség vezetője, miután kiderült, hogy Panamában bejegyezett vállalata van.

José Manuel Maza főállamügyész csütörtökön tartott sajtótájékoztatón a spanyol fővárosban, ahol bejelentette, hogy délelőtt tárgyalt Manuel Moixszal, a korrupcióellenes ügyészség vezetőjével, aki benyújtotta lemondását és azt visszavonhatatlannak nevezte.

Moix elsősorban személyes okokra hivatkozott lemondásával kapcsolatban. A közelmúltban derült ki, hogy a testvéreivel együtt tulajdonrésze van egy – az adóparadicsomnak számító – Panamában működő cégben.

A főállamügyész kifejtette, hogy nem ért egyet Moix lemondásával, és igyekezett rábírni a korábbi beosztottját, hogy maradjon a pozíciójában. Véleménye szerint Moix nem követett el szabálytalanságot vagy törvénytelenséget.

A hét eleje óta uralja a spanyol lapokat, hogy a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének három testvérével együtt 2012 óta 25 százalékos tulajdonrésze van a Duchesse Financial Overseas nevű, Panamában bejegyzett offshore cégben. A cég többek között birtokol egy ötszázezer eurós, azaz több mint 150 millió forint értékű ingatlant is.

Mindez nem összeegyeztethetetlen posztommal, ugyanis az adóhatóság felé bevallott vagyonról van szó, amelyhez örökség révén jutottam hozzá"

– mondta az ügy kirobbanása után Moix.

Manuel Moix februárban lett kinevezve, három hónapot sem volt a hivatalban, azonban ezalatt az idő alatt is mély nyomot sikerült hagynia a közvéleményben, ugyanis naponta kritizálták vezető politikusok és médiaszemélyiségek.

A Spanyolországban uralkodó egyre bonyolultabb viszonyokról ebben és ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen.

(El País)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére