Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paradoxon: az angolok bevetették a haditengerészetet a migránsok ellen, de még többen jöttek

888.hu

2022.08.17. 17:40

Nem sikerült teljesíteniük az egyik Brexit-ígéretet.

 

Alig néhány hónappal azután, hogy átvette a La Manche-csatornánál kialakult migránsválság operatív irányítását, a Királyi Haditengerészet úgy döntött, hogy az év végéig visszaadja a parancsnokságot a határőrségnek és a belügyminisztériumnak, hacsak a kormány közbe nem lép – állítja a Daily Telegraph.

 

 

A haditengerészet bevetését a határra már a kezdettől fogva megkérdőjelezték, különösen annak fényében, hogy a fegyveres erőknek esze ágában sem volt katonai erejét arra használni, hogy a migránscsónakokat visszaszorítsa a franciaországi partok felé.

Az is igaz, hogy a haditengerészeti erők bevonása csak még több migránst ösztönzött az átkelésre: idén eddig több mint 20 000-en érték el az Egyesült Királyságot, míg tavaly ilyenkor körülbelül 11 300-an.

 

 

A Királyi Haditengerészet lépése Boris Johnson kormányának újabb határellenőrzési kudarcaként könyvelhető el.

A növekvő migránsválsággal kapcsolatban hétfőn a brexitpárti Nigel Farage – aki azt követelte, hogy az Egyesült Királyság teljesen lépjen ki az Emberi Jogok Európai Bíróságából (EJEE) – azt mondta, hogy végső soron Nagy-Britanniának fel kell hagynia azzal, hogy másokat hibáztat, amiért nem sikerült teljesítenie a Brexit-ígéretet, mely szerint visszaveszi az ellenőrzést a határai felett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére