Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pótjelöltről suttognak a demokrata párti politikusok

888.hu

2022.03.18. 09:00

Joe Biden amerikai elnök magabiztosan állítja, hogy 2024-ben is indulna az elnökválasztáson, amennyiben egészsége engedi. Demokrata párti társai ugyan nyíltan támogatják a döntését, a háttérben azonban elkezdtek tanácskozni arról, kit indíthatnának jelöltjükként, ha az elnök mégsem pályázna meg egy következő ciklust. Bár Donald Trump még nem jelentette be az indulását a következő választáson, a volt elnöknek továbbra sem akad kihívója a republikánus párton belül – írja a Magyar Nemzet.

 

Ugyan a demokrata párti politikusok – tekintettel a jelenlegi amerikai elnökre – egyelőre nyíltan nem vallanak esetleges elnöki ambícióikról, mégis felröppent egy-két név a köreikben arról, ki lehetne a jelöltjük a következő választáson, ha nem Joe Biden.

 

Az elnök jelezte, amennyiben jó egészségügyi állapotnak örvend, újra indulna 2024-ben.

Bár politikustársai arról vallanak, tiszteletben tartják a döntését, egyre inkább elképzelhetőnek tartják azt a szcenáriót is, hogy Biden nem szerepel a jelöltek között két év múlva. Ennek oka nemcsak abban rejlik, hogy a 79 éves Biden már így is a valaha volt legidősebb vezetője az Egyesült Államoknak,

hanem abban is, hogy a népszerűségi indexe is egyre csökken.

 

A Wall Street Journal amerikai napilap friss felmérése szerint az állampolgárok több mint fele, összesen 52 százaléka gondolja úgy, hogy Biden nem fog újraindulni két év múlva. A válaszadóknak csupán 29 százaléka vallja, hogy az elnök ismét a jelöltek egyike lesz – a maradék 19 százalék nem tudott válaszolni a kérdésre. A Biden jelöltségével kapcsolatos kétségek közepette pedig az amerikai Politico magazin egy névtelen, demokrata párti forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy

többen is Ro Khanna kongresszusi képviselőt győzködik arról, induljon elnökjelöltnek – amennyiben Biden végül nem szánja rá magát erre a lépésre.

 

A Bernie Sanders szenátor egykori elnökválasztási kampányát támogató Jeff Weaver és Mark Longabaugh állítólag már megbeszéléseket is folytatott a Kaliforniát képviselő politikussal.

 

Úgy gondolom, Ro nagyon hatásos jelölt lenne”

 

– nyilatkozta Longabaugh, hozzátéve, hogy természetesen csak arra a forgatókönyvre érti ezt, amelyikben a jelenlegi elnök nincs a jelöltek között. Ro Khanna egy interjúban azt közölte, nem áll szándékában Biden kihívója lenni, ám nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 2028-as elnökválasztáson induljon.

 

Arra számítok, hogy Biden elnök indul a következő választáson, és teljes mértékben támogatom is ezt a döntését. Ha azonban mégsem pályázna meg egy második ciklust, nagyon sajnálatosnak tartanám, viszont számos másik politikust is el tudok képzelni jelöltként, aki gondoskodna arról, hogy a demokraták legyőzzék Donald Trumpot”

 

– jelentette ki Khanna. A demokraták lehetséges jelöltjei között Kamala Harris nevét is emlegetik, ám többen szkeptikusan állnak hozzá, hogy valóban meg tudna-e nyerni egy választást a jelenlegi alelnök.

 

Mint ahogyan Ro Khanna is célzott rá, Donald Trumpnak továbbra sem akad párja a republikánus pártban.

 

Az előző amerikai elnök már többször utalt rá, hogy harmadszor is megmérkőzik az amerikai elnökválasztáson, várhatóan a novemberi félidős választások után tesz majd erről hivatalos bejelentést. A február végén megtartott Conservative Political Action Conference-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia, CPAC) készítettek is egy felmérést a résztvevőkkel arról, kit támogatnának a Republikánus Párt jelöltjeként. Ez alapján Donald Trump könnyedén aratna győzelmet politikustársai felett, a volt elnökre a válaszadók 59 százaléka szavazna egy republikánus előválasztáson. A felmérésen Ron DeSantis floridai kormányzó 28, Mike Pompeo, korábbi külügyminiszter pedig két százalékot kapott. A már említett Wall Street Journal-felmérésből az is kiderült, hogy az amerikai választók 49 százaléka szerint Trump valóban indulni fog 2024-ben is, míg a válaszadók mindössze 27 százaléka vélekedett úgy, hogy ez nem fog megtörténni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére