Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Probléma adódott a gumicukorral egy iskolában, mert nem az iszlám elõírásainak megfelelõen készült

Tóth Dalma

2018.03.04. 21:40

BERLIN, 21:40

Az iskolák igyekeznek távol tartani magukat a vallástól, de ez egyre nehezebben megy Németországban.

A Peter Petersen Általános Iskola Berlin főleg migránsok lakta negyedében, Neuköllnben található. A bevándorlók miatt nagyon sok muszlim diák jár az iskolába, ezért a vallás is egyre jobban beférkőzik az intézmény mindennapi életébe.

A sertéssonkából készült szendvicstől kezdve a gumicukron át már mindenre panaszkodtak a diákok és a szülők. A sonkás szendviccsel az a baj, hogy a Korán tiltja a disznóhús fogyasztását, a gumicukorral pedig az, hogy a benne található zselatin olyan marhából készült, amelyet nem halal módszerrel öltek le — mondta Hildegard Greif-Groß iskolaigazgató.

A fejkendő is állandó téma az iskolában. Az iskolaigazgató megjegyezte, hogy régen alig 1-2 ember hordott hidzsábot, de ma már ez nem így van.

A német törvények értelmében a tanároknak, a rendőröknek és más állami alkalmazottaknak tilos vallási jellegű ruhadarabok viselete, ezért sem fejkendőt, sem keresztet, sem kipát nem viselhetnek munkaidejük alatt.

Emiatt már több tanár panasszal élt a német munkaügyi bíróságon, amely a tanároknak adott igazat, és kompenzáció megfizetésére kötelezték az iskolákat a diszkrimináció miatt. A közeljövőben ezért elképzelhető, hogy felül fogják vizsgálni

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére