Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin berágott: bíróságra viszi Ukrajnát

888.hu

2015.12.09. 21:00

Putyin utasította a kormányt, hogy amennyiben Ukrajna nem fizeti ki a december 20-ai határidõre a 3 milliárd dollárt, vigye nemzetközi döntõbíróság elé az ügyet.
MOSZKVA, 21:00

Putyin utasította az orosz kormányt, hogy amennyiben Ukrajna nem fizeti ki a december 20-ai határidőre a 3 milliárd dollárt, akkor vigye nemzetközi döntőbíróság elé az ügyet.

Putyinék azon akadhattak ki, hogy szerdán  kiderült, az IMF meg akarja változtatni hitelezési szabályait annak érdekében, hogy kisegíthesse Ukrajnát. Az oroszok ezt ellenük irányuló, elfogult döntésnek tartják.

Moszkva már november közepén jelezte, hogy ha Ukrajna nem képes teljesíteni fizetési kötelezettségét, bíróságra megy. Miután Kijev ezidáig nem tudta megoldani az ügyet, az oroszok bekeményítenek.

A két ország még 2013-ban kötött pénzügyi támogatási megállapodást, ennek keretein belül Oroszország 3 milliárd dollár értékben vett két éves lejáratú kötvényt. Több vásárlás nem volt, mert közbeszólt az orosz-ukrán konfliktus, de Kijev eddig mindig időben fizette a kamatokat.

A tőketörlesztés viszont túl nagy falatnak tűnik, ezért az IMF azt javasolta Moszkvának, halasszák el a fizetési határidőt. Az oroszok belementek volna az átütemezésbe, ha egy vezető bank garanciát vállalna. Sőt, Putyin ma egyenesen azt mondta,

ha Washington annyira biztos benne, hogy Ukrajna jövőre képes lesz fizetni, akkor vegyen részt a kockázat megosztásában."

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére