Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin Macronnak: remélem felül tudunk kerekedni a kölcsönös bizalmatlanságon

888.hu

2017.05.08. 20:28

A megválasztott francia elnök eddig igen kritikus volt Moszkvával.
MOSZKVA, 20:28

A megválasztott francia elnök eddig igen kritikus volt Moszkvával.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn gratulált Macronnak a győzelemhez.

Közleményében "jó egészséget, jólétet és sikert" kívánt Macronnak az orosz elnök. Emellett reményét fejezte ki az iránt, hogy

felül tudunk kerekedni a kölcsönös bizalmatlanságon és együtt tudunk működni, hogy biztosítsuk a nemzetközi stabilitást és biztonságot, amely különösen fontos"

– írta Putyin.

Macron keményvonalasnak bizonyult Moszkvával szemben a kampány során. Ellenfelét, Le Pent azzal vádolta, hogy földig hajol az oroszok előtt. Azt egyébként régóta hallani, hogy a Nemzeti Front Oroszországból is kap támogatásokat – írja a Politico.

A választások második fordulójának közeledtével Macron csapata többször is kitessékelte a rendezvényekről a Russia Today és a Sputnik tudósítóit, mivel ezek a médiumok "szisztematikusan álhíreket gyártanak és hamis információkat" terjesztenek – mondta Macron csapatának egyik tagja.

Pénteken, két nappal a választások előtt Macron kampány-emailjeinek egy része nyilvánosságra került egy állítólagos orosz hekkertámadás miatt. Egy New York-i illetőségű kibervédelmi cég, a Flashpoint szakértője szerint voltak arra utaló jelek, hogy a szerverek feltöréséért az oroszok a felelősek, méghozzá a katonai hírszerzés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére