Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin segítségét kérte Dél-Korea Kim Dzsongun megfékezéséhez

888.hu

2017.09.06. 09:28

Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel provokáló Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktõl Mun Dzsein dél-koreai államfõ szerdán Vlagyivosztokban.
VLAGYIVOSZTOK, 09:28

Segítséget kért a nukleáris és rakétakísérletekkel provokáló Phenjan megfékezéséhez Vlagyimir Putyin orosz elnöktől Mun Dzsein dél-koreai államfő szerdán Vlagyivosztokban. 

A két vezető a 3. Keleti Gazdasági Fórum alkalmából találkozott a távol-keleti orosz kikötővárosban. Mun a kétoldalú megbeszélés kamerák előtt lefolytatott részében rámutatott, hogy a világpolitikai helyzet nagyon komolyra fordult, és ellenőrizhetetlenné válhat az észak-koreai provokációk miatt.

Együtt szeretnék működni annak érdekében, hogy Észak-Korea leállítsa provokációit, és hogy megtaláljuk a módját az észak-koreai nukleáris probléma alapvető megoldásának"

– mondta.

Putyin aggasztónak nevezte az észak-koreai nukleáris és rakétakísérleteket. Az orosz és a dél-koreai elnök hétfőn telefonon beszélt egymással, és nyomatékosan elítélte Phenjan lépéseit – közöttük a vasárnap végrehajtott kísérleti atomrobbantást –, amely megítélésük szerint súlyosan sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait, gyengíti a nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozását célzó atomsorompó-rendszert, és komoly veszélyt jelent a térség békéjére és biztonságára.

Putyin közölte Munnal, hogy Moszkva álláspontja szerint ezt a rendkívül nehéz helyzetet kizárólag a tárgyalások újrafelvételével lehet megoldani. A szerdai személyes találkozó alkalmával Mun kijelentette, hogy Dél-Korea Oroszország egyik legjobb partnere a távol-keleti területek fejlesztésében, és hogy elnöksége alatt minőségileg új szintre szeretné emelni a kétoldalú kapcsolatokat, ami összhangban áll Szöul új északi politikájával.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére