Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyermekrabszolgákat dolgoztat a Nestlé

Sümeghi Lóránt

2016.01.12. 09:38

Bíróság elé fog kerülni a Nestlé afrikai ágazata, miután gyermekrabszolgák foglalkoztatásával gyanúsítják a szervezetet.
NEW YORK, 9:15

Bíróság elé fog kerülni a Nestlé afrikai ágazata, miután gyermekrabszolgák foglalkoztatásával gyanúsítják a szervezetet.

Több ízben is elutasította az amerikai legfelsőbb bíróság a Nestlé hivatalos kérelmeit a rabszolgatartással kapcsolatos vádak ejtésével kapcsoaltban.

A nemzetközi gyermekrabszolga-tartással foglalkozó szervezetek szerint mintegy kétmillió kiskorút foglalkoztatnak illegálisan Elefántcsontparton. 

Ahányszor csokoládéba harapsz, emlékezz arra, hogy ezt kiskorú rabszolgák állították neked elő" 

– foglalta össze Patti Randall, az egyik felelős szervezet vezetője, a globális szintű jelenség üzenetét.

Az édességekre specializált Nestlé afrikai ágazatát azzal gyanúsítják, hogy a kakaóbab ültetvényeken illegálisan foglalkoztattak kiskorú rabszolgákat, amellyel megszegték az általános egyezményekben lefektetett alapvető emberi jogokat. 

A gyermekrabszolgákat főként Elefántcsontparton foglalkoztatták, ahol állítólag nyílt titokként kezelte a bűncselekményt a svájci élelmiszeripari cég, azonban a kedvezőbb anyagi feltételek miatt inkább elhallgatta az illegális tevékenységet folytató farmerek ügyét.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére