Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekord: soha nem haltak meg annyian lövöldözések következtében Svédországban, mint idén

888.hu

2022.08.29. 11:30

A lőfegyveres halálesetek száma 75 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. A választópolgárok erről is véleményt alkothatnak a jövő hónapban esedékes választáson.

 

A lövöldözések túlnyomó többsége – amelyeket a svéd Expressen a héten teljes terjedelmében felsorolt – bűnbandák tevékenységéhez kapcsolódik. Múlt héten Haningében és Herlsinborgban is történt lövöldözés, melyekről feltételezhető, hogy szintén bűnözői hálózatokhoz köthetőek – írta meg a Breitbart.

A helsingborgi lövöldözés során egy, a húszas éveiben járó férfit öltek meg, a rendőrségnek állítólag nincs gyanúsítottja, így a felszólították a szemtanúkat, hogy jelentkezzenek.

A Haningében történtek után bár több embert is őrizetbe vettek és kihallgattak, a rendőrség az SVT televíziónak elmondta, hogy hivatalosan senkit sem tartóztattak le gyilkosság vádjával.

 

A halálos lövöldözések növekvő tendenciáját idén már áprilisban megfigyelték, amikor a jelentések szerint az év első három hónapjában a számuk megháromszorozódott a 2021-es év azonos időszakához képest.

Gunnar Appelgren, a svéd rendőrség bandabűnözéssel foglalkozó szakértője később arra figyelmeztetett, hogy az ország a halálos lövöldözések „szörnyű évével” néz szembe.

Az erőszak egy részét annak tulajdonította, hogy több bandavezér is jelenleg börtönben van, és a helyükre lépő fiatalabb bandatagok hajlamosabbak gyilkosságokat elkövetni.

 

A halálos lövöldözések száma akkor merül fel beszédtémaként, amikor a svédek a szeptember 11-i országos választásokra készülnek. A felmérések szerint a kormányzó szociáldemokraták, akik a halálos áldozatokkal járó lövöldözések rekordszintre emelkedése idején kormányon voltak, továbbra is a legnagyobb pártok lehetnek a törvényhozásban, de képtelenek lennének kormányt alakítani.

Míg a Novus friss felmérése szerint

a szociáldemokraták 27,5 százalékon állnak, a populista Svéd Demokraták, a Mérsékeltek, a Kereszténydemokraták és a Liberálisok széles értelemben vett jobbközép koalíciója a szavazatok több mint 50 százalékát kapja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére