Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Remek a viszony Merkel és Putyin között

Bokor Gábor

2017.05.02. 15:29

Vlagyimir Putyin Angela Merkel német kancellárral elsõsorban a két ország közötti kapcsolatokról, a regionális krízisekrõl és Szíriáról tárgyalt.
SZOCSI, 15:29

Vlagyimir Putyin Angela Merkel német kancellárral elsősorban a két ország közötti kapcsolatokról, a regionális krízisekről és Szíriáról tárgyalt.

Ki kell használnunk a lehetőséget, hogy a kapcsolatainkról tárgyaljunk és a legproblematikusabb olyan kérdésekről, mint Ukrajna és Szíria, és talán más régiókról is"

– fogalmazott a tárgyalások utáni sajtótájékoztatón az orosz elnök.

Angela Merkel utoljára a tavaly júliusi hamburgi G20-csúcs előkészítésének keretében találkozott Vlagyimir Putyinnal, fontos csoportbeli partnernek nevezte Oroszországot. A német kancellár kétévi kihagyás után látogatott el Oroszországba.

Putyin, amikor márciusban fogadta Sigmar Gabriel német külügyminisztert kijelentette, hogy Moszkva és Berlin közös célja "a kapcsolatok teljes körű normalizálása".

A Kommerszant orosz gazdasági lap megjegyezte, hogy Merkel Oroszország előtt Szaúd-Arábiában járt, és – elutasítva a nőkre vonatkozó öltözködési előírásokat – nem viselt fejkendőt.

A világsajtó méltatta a gesztust, azt, hogy Merkel őrködik a szabadság felett. Most Oroszország van soron, ahol szintén nincs minden rendben a nyugati világ alapértékeivel kapcsolatban"

– írja a lap. 

A cikk szerint, amíg az Egyesült Államoknak nincs kiforrott álláspontja fontos világpolitikai kérdésekben, egyebek között Ukrajna ügyében, addig Moszkvának alapvetően Merkellel kell tárgyalnia, akit szeptemberben feltehetően újraválasztanak majd.

A német vezetés arra következtetésre jutott, hogy az orosz kormányra nem hat a furkósbot-politika, vagyis a szankciók bevezetése"

– taglalja a portál.

A RIA Novosztyi megjegyezte, hogy Németországban csaknem 2 és fél millió orosz ajkú választópolgár él, akiknek 60 százaléka hitelesebbnek tartja az orosz televízió tájékoztatását, mint a németet. A TASZSZ hírügynökség szerint a német választások szempontjából nagy jelentőséggel bír a közel-keleti konfliktusok rendezése, egyrészt a migránshullám megállítása, másrészt pedig a terrorveszély elhárítása szempontjából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére