Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívüli állapot Maliban

888.hu

2015.11.21. 11:45

A pénteki túszdrámában több kínai és orosz állampolgár is életét vesztette.
BAMAKO, 11:45

Tíz napra szóló rendkívüli állapotot hirdetett ki Ibrahim Boubacar Keita mali elnök, egyúttal bejelentette, hogy háromnapos nemzeti gyászt tartanak a nyugat-afrikai országban a pénteki véres túszdráma miatt.

A terrortámadásban, illetve a mali biztonsági erők azt követő mentőakciójában a beszámolók szerint a merénylőkkel együtt 27-en vesztették életüket, ebből 19 emberrel a támadók végeztek. A véres túszdráma elkövetőjeként az al-Murabitun iszlamista szervezet jelentkezett.

A luxusszálló elleni támadásnak, a korábbi közlésekkel ellentétben, – miszerint egy amerikai, két mali, egy francia és egy belga állampolgár veszítette életét – további külföldi áldozatai is vannak.

Peking szombati közlése szerint három kínai állampolgár, a kínai vasútépítési társaság vezetői is életüket vesztették a túszdráma során. A kínai külügyminisztérium azt is megerősítette, hogy négy másik kínai üzletembert viszont sikerült kimenteni az iszlamista fegyveresek által lerohant hotelből.

Továbbá a szálloda elleni támadásban több orosz állampolgár is meghalt, árulta el a sajtónak szombaton Moszkvában Maria Zaharova külügyminisztériumi szóvivő.

Ma reggel megerősítést nyert, hogy a halottak között orosz állampolgárok is vannak"

 – közölte Zaharova a RIA Novosztyi hírügynökséggel, hozzátéve, hogy a külügyminisztérium közleményt ad ki, "amint megbízható információkat kap" az orosz áldozatok számáról és kilétéről.

A terrortámadás súlyos pofont jelent az egykori gyarmattartó Franciaország számára, amely 3500 katonát állomásoztat Mali északi részén, hogy helyreállítsa az ország stabilitását a tuareg kisebbség 2012-es fegyveres lázadását követően, amelyet a maguk javára fordítottak az al-Kaida terrorszervezethez köthető dzsihádista fegyveresek.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére