Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendőri védelem alá helyezték annak a migránsnak a családját, aki a vonat elé lökött egy gyermeket

Pörge Béla

2019.07.31. 19:18

Az eritreai migránst letartóztatták, családját viszont félti a rendőrség a felkorbácsolt indulatok miatt.

Ahogyan arról a 888 is beszámolt, hétfőn egy eritreai férfi a frankfurti pályaudvaron az érkező vonat elé lökött egy nőt és egy nyolcéves gyermeket. Az anya el tudott gurulni a vonat elől, a kisfiú azonban nem. A gázolás következtében a gyermek azonnal meghalt, az anya és több utas is sokkos állapotba került. A menekülő bevándorlót az utasok tartóztatták fel a hatóságok kiérkezéséig. A migráns egyébként még egy nőt a vonat elé akart lökni, aki azonban ellenállt a támadásnak.

A támadás helyszíne | Fotó: AFP

Az eset megrázta Németországot. Érthető módon rengetegen adtak hangot felháborodásuknak a különböző közösségi oldalakon is. A felháborodás viszont nemcsak az elkövetőre, Habte A.-ra irányult, hanem a migráns családjára is. Habte A. Svájcban élt feleségével és három gyermekével, akiket azóta rendőri védelem alá helyeztek, és új otthonba költöztettek. Sokan azzal fenyegetőztek az interneten, hogy a migráns valamelyik gyerekét bosszúból vonat elé lökik.

A férfi a múlt héten csütörtökön zavartan viselkedett zürichi otthonában, késsel fenyegette a szomszédját, feleségét és gyerekeit pedig bezárta a lakásba, majd elmenekült. A helyiek szerint korábban nem fordult elő hasonló eset a migránssal, aki egyébként 13 éve élt Svájcban, ahová illegálisan vándorolt be.

A svájci Blick arról is kérdezte a rendőrséget, hogy eljárnak-e a „gyűlöletkommentárok” ügyében. A hatóságok szerint minden egyes esetet külön-külön fognak megvizsgálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére