Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg pénzt emésztenek fel a kiskorú migránsok

Bertha László

2016.05.18. 14:58

Németországi statisztikák szerint a kísérõ nélkül érkezett kiskorú migránsokra fordított összeg akár a 2,7 milliárd eurót is elérheti az idei évben.
BERLIN, 14:58

Németországi statisztikák szerint a kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsokra fordított összeg akár a 2,7 milliárd eurót is elérheti az idei évben.

A kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsok sokoldalú gondoskodást igényelnek az állam részéről, ami nagy terheket ró a költségvetésre. A mintegy 65 ezer fiatal migráns eltartása nagyjából 3-5 ezer eurós költséget jelent a városok számára havonta. Ez a becslések szerint a 2,7 milliárd eurós kiadást is elérheti az idei évben, melyet az önkormányzatoknak kellene viselniük.

A kísérő nélkül érkezett kiskorú bevándorlók száma folyamatosan nőtt az elmúlt évben. A gyerekeket többnyire a család érdekében küldik el otthonról, hogy a későbbiekben családegyesítési jogot kapjanak Németországban.

Ezeket a gyerekeket a legtöbb esetben állami gondozásba veszik, hogy adott esetben megkíméljék őket egy sikertelen menekültügyi eljárástól. Ez lehetővé teszi számukra, hogy átmenetileg mindenképpen Németországban maradhassanak.

Ezen gyerekek számára speciális, testreszabott cselekvési tervet dolgoznak ki a helyi hatóságok.

Érdekesség, hogy a fóti gyermekközpontban, Magyarországon is elhelyezésre került több tucat felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú migráns. A gyermekek azonban sok esetben szó nélkül továbbállnak.

(RP Online)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére