Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ritkítják az Iszlám Államot a skandinávok

888.hu

2016.04.07. 20:18

A dán rendõrség négy különbözõ helyszínen csapott le négy különbözõ emberre, akiket azzal vádolnak, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz Szíriában és terrorcselekményeket követtek el a szervezet tagjaként. A hatóság emberei fegyvereket és lõszereket is találtak az akcióban.
KOPPENHÁGA, 20:18

A dán rendőrség négy különböző helyszínen csapott le négy különböző emberre, akiket azzal vádolnak, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz Szíriában és terrorcselekményeket követtek el a szervezet tagjaként. A hatóság emberei fegyvereket és lőszereket is találtak az akcióban.

A szomszédos Svédországban szintén csütörtökön tartóztattak le egy húsz éves férfit terrorizmus vádjával, mert állítólag egy öngyilkos merényletek kivitelezésére alkalmas bombát készített és ezt használni is akarta.

Egyenlőre tovább folynak a vizsgálatok és a Skandináv-országok rendőrsége igyekszik lecsapni minden olyan állampolgárára, vagy ott tartózkodó külföldire, aki az ISIS kötelékében harcolt. Ehhez arra volt szükség még tavaly, hogy kiegészítsék a büntető törvénykönyvet a "terrorszervezetben való részvétellel", amely immár bűncselekménynek számít.

A koppenhágai letartóztatásokkal kapcsolatban a rendőrség nem árult el részleteket, mindössze annyit mondott, hogy a gyanúsítottak előzetes, zárt körű bírói meghallgatáson vesznek majd részt pénteken.

A hatóságok adatai szerint, Dániából 125 fő csatlakozott az Iszlám Államhoz, és ebből 27-en vesztették életüket a harcokban.

Eddig mindössze egyetlen fiatalt gyanúsítottak meg azzal, hogy beszervezte tagjai közé a terrorszervezet. Az eset még tavaly decemberben történt és a 23 éves férfinek májusban kezdődik a tárgyalása.

A dán hatóságok azóta vannak magas fokú készültségben, amióta meghalt két ember egy lövöldözésben Koppenhágában egy zsinagógánál, tavaly februárban. A párizsi merényletek és a brüsszeli terrortámadás csak fokozta ezt a készültséget.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére