Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Róma nem kér több migránst

Bokor Gábor

2017.06.13. 23:38

Virginia Raggi római fõpolgármester, az Öt Csillag Mozgalom politikusa kedden bejelentette, hogy Róma nem hajlandó több migránst befogadni, akkora a teher a fõvároson.
RÓMA, 23:38

Virginia Raggi római főpolgármester, az Öt Csillag Mozgalom politikusa kedden bejelentette, hogy Róma nem hajlandó több migránst befogadni, akkora a teher a fővároson.

Virginia Raggi Facebook-profilján jelentette be, hogy kedden levélben jelezte a római prefektusnak és a belügyminisztériumnak, hogy Rómának moratóriumra van szüksége, az újonnan érkező migránsok befogadásának leállításával.

A városra erős migrációs teher nehezedik. A korábbi városvezetéstől örökölt befogadási rendszer nem működik, a migránstáborokra fordított források célt vesztettek, és nem a rászorulókat segítik"

– fogalmazott a fővárost egy éve vezető Raggi, aki szerint a migránsok befogadásának leállítására a római lakosság miatt is szükség van, további társadalmi feszültségek elkerülésére végett.

A politikus leszögezte, hogy minél előbb egyeztet majd a belügyminiszterrel arról, hogy  a migránsok ellenőrizetlen érkezését le kell állítani.

Bár hivatalos adatok nincsenek, hozzávetőlegesen körülbelül 2,7 millió migráns tartózkodik az olasz fővárosban.

Ignazio Marino volt főpolgármester korábban a befogadás városának kiáltotta ki Rómát, a migránsokat üresen álló szállodákban, iskolákban, lakóépületekben próbálta meg elhelyezni, azonban ezzel csak a városlakók haragját vívta ki.

Többnyire dokumentumok nélküli illegális bevándorlókról van szó, akik a római pályaudvarok környékén várakoznak a továbbjutásra északi irányba"

– mondta Raggi.

Marco Minniti belügyminiszter által alkotott új migrációs szisztéma alapján az olasz fővárosba további nyolcezer migránst kellene elhelyezni, azonban Raggi erre most határozott nemet mondott.

Beppe Grillo, az Öt Csillag Mozgalom vezetője sürgette, hogy a hatóságok számolják fel a  kilenc, római romák lakta tábort, amelyben csaknem hétszázan élnek. Többségük naponta az utcákon kéreget.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére