Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Róma utcái harctérré váltak

Forisek Ádám

2017.08.24. 14:58

Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini pályaudvar elõtti tér kvázi harctérré vált, a migránsok ellen vízágyúkat kellett bevetnie az olasz rendõrségnek - írja az MTI.
RÓMA, 14:58

Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini pályaudvar előtti tér kvázi harctérré vált, migránsok ellen kellett bevetnie a vízágyúkat az olasz rendőrségnek – írja az MTI.

Mint arról mi is beszámoltunk, Rómában egy, az 1950-es években épült korábbi irodaházba fészkelte be magát 800 migráns a Termini vasútállomás közelében. A hatóságok a vasárnapi kilakoltatás után egy részüket buszokra rakták, és elszállították személyazonosságuk tisztázására, mivel vélhetően illegálisan tartózkodtak az országban.

Mintegy száz migránsnak azonban nem tetszett a "kilakoltatás", ekkor súlyosbodott a helyzet.

A vízágyúk és a rohamrendőrök lépésről lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett migránsokat. A "menekültek" minden kezük ügyébe kerülő tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendőrökre, több házfoglaló gyújtogatott is.

A legtöbb migráns az afrikai Eritreából származik, és elutasították az olaszok által kínált szálláshelyeket. Az olasz hatóságok két migránst őrizetbe vettek.

A Termini vasútállomás előtti tér népszerű közlekedési csomópontnak számít, naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére