Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Románok ezrei csókolgatják egy Árpád-házi királynõ ereklyéit

888.hu

2017.10.13. 09:58

Sajtóbeszámolók szerint több mint hatezer ortodox zarándok várakozott csütörtök este hétkor a iasi-i (Jászvásár) érseki székesegyház elõtt azért, hogy megcsókolhassa Szent Piroska ereklyéit. A templom elõtti sor egy kilométeres volt.
JÁSZVÁSÁR, 9:58

Sajtóbeszámolók szerint több mint hatezer ortodox zarándok várakozott csütörtök este hétkor a iasi-i (Jászvásár) érseki székesegyház előtt azért, hogy megcsókolhassa Szent Piroska ereklyéit. A templom előtti sor egy kilométeres volt.

A maszol.ro beszámolója szerint a zarándoklat három napja alatt, csütörtök estig több mint 55 ezren járultak a román ortodox egyház hivatalos szentjének ereklyéi elé. A sorban álló emberek közül többen rosszul lettek, 12 személyt kellett kórházba szállítani.

Szent Piroska (1088–1134) Árpád-házi magyar királylány, Szent Irén (Eiréne) néven bizánci császárné volt. Komnenosz János bizánci császár (1087–1143) felesége, a konstantinápolyi Mindenható Megváltó Krisztus monostora és a hozzá tartozó karitatív kórház alapítója.

Az ortodox egyházakban szentként tisztelik. Ereklyéit a iasi-i Trei Ierarhi-templomban őrzik. Romániában minden évben zarándokok tízezrei keresik fel október közepén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére