Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sadiq Khan: hiába történt rekordmennyiségû gyilkosság, minden a legnagyobb rendben

Bokor Gábor

2018.05.11. 09:30

London pakisztáni származású polgármestere szerint õ az égegyadta világon semmi hibát nem követett el, nincs oka a lemondásra.
LONDON, 09:30

London pakisztáni származású polgármestere szerint ő az égegyadta világon semmi hibát nem követett el, nincs oka a lemondásra.

A múlt hétvégén elkövetett brutális gyilkosságokkal kapcsolatban a brit főváros muszlim vezetője elmondta, ő semmi rosszat nem csinált és nem érti, miért kritizálják olyan sokan amiatt, amiért rekordmennyiségű emberölés történt idén Londonban.

Az LBC rádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy ő a gyilkossági hullám előtt kiadott egy stratégiát, ami működik, hiszen anélkül sokkal rosszabb lenne a helyzet.

Az előrejelzések rámutattak, hogy a közeljövőben Londonban emelkedni fog a személy elleni erőszakos bűncselekmények száma, azonban Sadiq Khan szerint ez az egész szigetországot érintő probléma, nem lehet kijelenteni, hogy csak Londonban történne ennyi gyilkosság.

Nem hiszem, hogy én vagy a stábom bármi rosszat csinált volna"

– fogalmazott.

A pakisztáni származású városvezető szerint még mielőtt átvette volna a pozíciót, észlelte, hogy egyre több a késsel és egyéb gyilkos eszközzel elkövetett brutális bűncselekmény, ezért még tavaly benyújtott egy stratégiát. Többen is kritizálják Khant azzal kapcsolatban, hogy a nagy ötlete egyelőre nem nagyon vált be.

Csak két éve vagyok főpolgármester, sokkal rosszabb lenne a városban a helyzet, ha nem adnék ki évente újabb és újabb tervezeteket"

– mondta Khan a riporter megjegyzésére, mely szerint a városvezető érvelése végtelenül szánalmas, ugyanis ezzel nem magyarázhatja meg azt, hogy egyre több a késes támadás a városban.

Az előző hónapban a hivatalos statisztikák rámutattak, hogy a késsel elkövetett bűncselekmények 22 százalékkal, míg az éles lőfegyverrel elkövetett esetek száma több mint tíz százalékkal emelkedett.

Az adatok szerint Londonban rekordmennyiségű rablás, lopás és erőszak történt január óta. Sadiq Khan két évvel ezelőtti beiktatása óta a gyilkosságok száma több mint 27 százalékkal emelkedett, míg a rablásoké 33,4 százalékkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére