Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini szerint az orosz gázembargó hívei nem tudják, miről beszélnek

888.hu

2022.04.29. 21:00

Az Oroszországból érkező gáz csapjait nem lehet reggelről estére elzárni, és aki ezt szorgalmazza, nem tudja miről beszél Matteo Salvini, a Liga jobboldali olasz párt vezetője szerint, aki háború helyett békét sürgetett egy Rómában tartott gazdasági találkozón pénteken.

 

Matteo Salvini kijelentette, hogy az európai és nemzetközi politikának mindenekelőtt a békét kell sürgetnie ahelyett, hogy kizárólag fegyverekről és háborúról beszélne.
„Aki nukleáris háborúról beszél, eltávolítja a békét, ahogyan a határokon felállított rakéták is eltávolítják a békét. Jobban szeretném, ha az emberek a békéről beszélnének. Nem bölcs dolog harmadik világháborút játszani.”
– mondta a Liga vezetője. Hangsúlyozta: azon dolgozik, hogy a felek letegyék a fegyvert, és ennek érdekében Oroszországgal is egyeztet.

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzzem az orosz felet a tűzszünetről.

– hangsúlyozta a jobboldali politikus.

A Liga vezetője részben Mario Draghi miniszterelnöknek üzent, aki a következő napokban Kijevbe készül, és támogatja Ukrajna felfegyverzését. A mostanáig és a következő hetekben küldendő fegyverszállítmányok listáját a védelmi miniszter javaslatára titkosították.

Minél jobban felfegyverezzük az egyik felet, annál jobban távolodik a béke.”

jelentette ki Salvini.

Matteo Salvini a Confedilizia építőipari szövetség konferenciáján szólalt fel, és az olaszországi gazdasági előrejelzéseket elemezve drámainak nevezte a helyzetet. Úgy vélte, hogy a háború gazdasági következményei legalább 2023 végéig érezhetők lesznek. Elmondta, hogy az olasz infláció tíz százalék felé halad, és a korábban előrejelzett négy százalékos gazdasági növekedés legfeljebb két százalékos lesz.

„Aki azt állítja, hogy az orosz gáz nélkül könnyűszerrel megvagyunk, akár reggelről estére lemondhatunk róla, nem tudja, miről beszél.”
– jelentette ki Salvini.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére