Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scholz reformot akar és Ukrajnával bővítené az Uniót

888

2022.10.15. 18:40

Olaf Scholz német kancellár az Európai Szocialisták Pártjának (PES) szombati kongresszusán ismét az Európai Unió reformját sürgette, hogy képes legyen újabb tagokat felvenni.

 

A szociáldemokrata politikus beszélt arról is, hogy fokozatosan ki kellene vezetni az egyhangú döntéshozatal szabályát az uniós külpolitikában és adópolitikában. Ugyanakkor elismerte, hogy sok munkát kell fektetni abba, hogy erről meggyőzzenek másokat.

 

Mindazonáltal világosan megmondom, ha törekvésünk egy geopolitikai súllyal rendelkező Európa, akkor a többségi döntéshozatal nyereséget, nem pedig veszteséget jelent a szuverenitás szempontjából.”

– hangoztatta.

Kijelentette, hogy az EU megtartja szavát, ami a tagjelölti státuszt kapott államokat illeti, ideértve több nyugat-balkáni országot, Ukrajnát és Moldovát is.

 

Egy huszonhét, harminc vagy harminchat tagú egyesült Európai Unió több mint 500 millió szabad és egyenlő állampolgárral még erősebben éreztetheti súlyát a világban.”

– húzta alá. Mindemellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a kisebb tagállamok érdekeit.

 

A jövőben is meg kell hallgatni minden tagállam aggályait, minden más árulás lenne az európai eszme ellen.”

– tette hozzá Scholz.

 

A német kancellár egy katonai értelemben is erősebb Európai Uniót, s e tekintetben összehangolt fegyver- és felszerelés beszerzési programot szorgalmazott, az EU gyors-reagálású erőinek 2025-ig történő létrehozását és az európai fegyveres erők központjának kialakítását javasolta.

 

Beszélt arról is, hogy az uniós tagállamoknak rendezniük kell a pénzügyi- és migrációs politikát érintő vitáikat. Scholz kijelentette, hogy az illegális migrációt csökkenteni kell, de erőfeszítéseket kell tenni a legális bevándorlás támogatására a szakképzett munkaerő behozatala érdekében.

 

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére