Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schulz csitítani próbálja a koalíció kritikusait

Forisek Ádám

2018.01.28. 22:28

A német szociáldemokraták vezetõje arra kérte pártja tagjait, hogy álljanak készen a kompromisszumra, amikor a Merkellel folytatott koalíciós tárgyalások kimenetelérõl szavaznak.
BERLIN, 22:28

A német szociáldemokraták vezetője arra kérte pártja tagjait, hogy álljanak készen a kompromisszumra, amikor a Merkellel folytatott koalíciós tárgyalások kimeneteléről szavaznak.

Martin Schulz egy televíziós nyilatkozatában árulta el a Reuters szerint, hogy 440 ezer embert kell meggyőznie. A szociáldemokrata elnök vasárnap tárgyalt Merkellel, valamint Horst Seehoferrel, a CSU bajorországi vezetőjével.

Bízunk a kompromisszumban, ám emellett elvárjuk, hogy a konzervatívok is tegyenek lépéseket”

– mondta Schulz. Valószínűleg ezzel azokat az SPD-beli hangokat próbálja picit elcsitítani, akik az utóbbi időben Schulzot kritizálták, amiért nem tud a pártnak megfelelő kompromisszumot kötni a konzervatívokkal.

A tervek szerint következő hét vasárnapjára köthetnek megállapodást a partnerek, és így húsvétra fel is állhat a német kormány. Egyelőre azonban ez még nem biztos, hiszen a tárgyalófelek között óriási szakadék tátong sarkalatos kérdésekben, például az egészségügyben, valamint a migránsok családegyesítését illetően.

Schulznak a problémát saját pártja ifjúsági szervezete, a JUSOS jelenti, amely jelenleg is tagokat próbál gyűjteni, hogy megfúrhassa a koalíciót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére