Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Seehofer: küszöbön a német-olasz megállapodás

Nagy Gábor

2018.09.13. 11:47

Aláírás elõtt áll a német-olasz menekültügyi megállapodás az Olaszországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérõk visszaküldésérõl. Ezt Horst Seehofer jelentette be csütörtökön.
BERLIN, 11:47

 

Aláírás előtt áll a német-olasz menekültügyi megállapodás az Olaszországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről. Ezt Horst Seehofer jelentette be csütörtökön.

 

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, német belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) elmondta: befejezték a tárgyalásokat, a megállapodást megszövegezték, és már csak a két belügyminiszter kézjegye hiányzik a papírról.

 

Az aláírt iratokat postai úton "kicseréljük, hogy megtakarítsuk az utazási költségeket", ami ugyan néhány napig még eltarthat, de már most kijelenthető, hogy Berlin és Róma tárgyalásai sikerre vezettek – mondta Horst Seehofer.

 

A 2019-es szövetségi költségvetés belügyminisztériumi fejezetéről tartott parlamenti vitában Horst Seehofer kiemelte, hogy a határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről Spanyolországgal és Görögországgal kötött megállapodást már alkalmazzák a határigazgatási gyakorlatban.

 

A német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről szóló kétoldalú megállapodások kidolgozásáról július elején egyeztek meg a német koalíciós pártok. A megegyezéssel lezárták a CSU és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) menekültügyi vitáját, amely arról szólt, hogy miként lehet megtagadni a belépést a határ állandó ellenőrzés alá vont pontjain – a bajor-osztrák határ három átkelőjénél – a máshol már regisztrált menedékkérőktől.

 

Horst Seehofer és a CSU eredetileg azt szorgalmazta, hogy mindentől függetlenül és feltétlenül fordítsák vissza ezeket az embereket. Angela Merkel és a CDU azt az álláspontot képviselte, hogy egyoldalúan nem lehet megszigorítani a határigazgatást, a máshol regisztrált menedékkérőket csak az érintett társországokkal egyeztetve lehet visszafordítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére