Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Seehofer megfenyegette Merkelt

Horváth József György

2016.01.16. 16:38

A bajor CSU elnöke alkotmánybírósági panasszal fenyegette meg a kancellárt, elhibázott menekültpolitikája miatt.
MÜNCHEN, 16:38

A bajor CSU elnöke alkotmánybírósági panasszal fenyegette meg Angela Merkelt a kancellár menekültpolitikája miatt.

Horst Seehofer a Der Spiegel című hírmagazinnak adott, szombaton közölt nyilatkozatában kijelentette, hogy két héten belül írásban akarja felszólítani a kancellárt, illetve az általa vezetett kormányt az elhibázott migrációs-és határpolitika helyreállítására. Amennyiben ez nem történik meg, a bajor kormánynak nem marad más választása, minthogy az alkotmánybíróságnál tegyen panaszt.

Egy nappal korábban hasonló támadást intézett a kancellár ellem Markus Söder bajor pénzügyminiszter. Söder ugyancsak a Der Spiegelnek nyilatkozva azt hangoztatta, hogy hiányzik a demokratikus legitimáció Angela Merkel menekültpolitikája mögül, ezért a törvényhozásnak döntenie kell arról, hogy folytatható-e Merkel által képviselt irány.

A CSU politikusa hangsúlyozta:

a Kölnben nők ellen, áldozatok és tanúk szerint észak-afrikai, arab származású férfiak által elkövetett szexuális zaklatások és rablások megmutatták, hogy nem elég csak figyelmeztetni, cselekedni kell."

A Merkel vezette CDU másik koalíciós partner,e a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD részéről is egyre gyakoribbak lettek a kancellár elleni bírálatok. Thomas Oppermann, az SPD parlamenti frakciójának vezetője közvetve a Merkel által szorgalmazott európai megoldást kérte számon a kancellártól. Oppermann szerint a kancellárnak mindent meg kell tennie az általa javasolt megoldás sikere érdekében.

A ZDF országos közszolgálati televízió pénteken ismertetett felmérése szerint Németországban megváltozott a közhangulat a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások óta. A lakosság többsége már azt gondolja, hogy az ország nem tud megbirkózni a menekültáradattal, Angela Merkel kancellár népszerűsége és menekültpolitikájának támogatottsága pedig nagymértékben csökkent.

Egyes feltételezések szerint Merkelnek alig két hete maradt Németország élén, ugyanis állítólag a CSU politikusai bizalmatlansági indítványt terveznek benyújtani a német alsóház elé még a hónap vége előtt. A német bizalmatlansági indítvány részleteiről bővebben itt olvashattok.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére