Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Seehofer nem mond le a bajor választás után

Bokor Gábor

2018.10.07. 11:00

Nem tervez lemondást a bajorországi tartományi törvényhozási választás után Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió elnöke. A politikus egy vasárnapi interjúban jelezte, hogy mindkét tisztségét meg kívánja tartani az október 14-i választás után.

A Welt am Sonntagnak adott interjújában Horst Seehofer leszögezte, hogy az a meggyőződése, hogy a CSU megőrizheti abszolút többségét a müncheni Landtagban. Arra a kérdésre, nem igazságtalanság-e, hogy a pártban már most arra készülnek, hogy rá hárítsák a felelősséget az esetleges kudarcért, azt mondta,

nem foglalkozik ilyesmivel, és teljes erővel a CSU összetartására és a listavezető, Markus Söder tartományi miniszterelnök támogatására összpontosít.

Ezután hozzátette, hogy elővigyázatosságból felhívja mindenkinek a figyelmét arra, hogy a bevándorlásügyi politikában mindent együtt csinálnak.

Nagy művet kell alkotnom. Olyan politikára van szükség, amely ismét jobban odafigyel a lakosságot foglalkoztató ügyekre, amely gondoskodik a rendről, a jog érvényesítéséről, a közbiztonságról és a szociális biztonságról. Ezt a küldetést teljesíteni fogom"

– mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáját.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnöki tisztséget is megtartja-e, rámutatott, hogy a CSU tavaly decemberi kongresszusán két évre szóló elnöki megbízatást kapott.

A CSU az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson a szavazatok 47,7 százalékát szerezte meg. A CSU a közvélemény-kutatási adatok alapján ugyan továbbra is messze a legnagyobb politikai erő marad a tartományban október 14. után, de koalícióra kényszerülhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére