Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sinead O’Connor mentegetőzik: mégsem gondolta komolyan, hogy undorítóak lennének a fehér emberek

Zelenka Dóra

2019.09.09. 21:20

Az iszlám hitre áttért énekesnek egy évbe telt, mire rájött, hogy ezt azért mégsem kellett volna.

Ahogyan arról a 888 is beszámolt, a '90-es évek toplistás ír énekese, Sinead O'Connor még tavaly novemberben a Twitteren posztolt arról, hogy mennyire undorítónak találja a fehér embereket, amely az iszlám szóhasználatában gyakran a kafírok szinonimájaként, azaz a nem muzulmánok gyűjtőneveként is funkcionál.

Nem gondoltam volna, hogy képes leszek ilyesfajta rasszizmust átélni a lelkemben, de soha többé nem akarok egyetlen percet sem fehér emberekkel (ha így nevezik a nem muszlimokat) együtt tölteni. Ugyanis undorítóak

– írta közel egy évvel ezelőtt az egykori popsztár.

Sinead O’Connor legújabb posztjában elárulta: dühös volt, és rosszul érezte magát, amikor ezeket a rasszista sorokat írta. Az 52 éves ír énekes kiemelte: megjegyzései sem akkoriban, sem pedig ma nem igazak. Az ír énekesnő tavalyi posztját egyszerűen betudta egy egyszerű bakinak.

Ez csupán egy volt a sok őrült tweet közül

– írta.

Érdekes, hogy a nyíltan rasszista és gusztustalan bejegyzés miatt az iszlámra áttért egykori toplistás énekesnek elég volt csupán egy rövidke tweetben „elnézést kérnie”. Gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha valaki a feketékről ír egy ilyen posztot... Tuti nem úszta volna meg ennyivel, valószínűleg eltüntették volna az összes közösségi platformról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére