Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros aktívabb szerepet vállalna Kelet-Németországban

Bertha László

2019.06.23. 13:00

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa fontolóra vette, hogy aktív szerepet vállaljon Németország keleti részében a bevándorlásellenes AfD megerősödése miatt.
Keressük a lehetőségét, hogy támogatásban részesítsük azokat a kelet-németországi szereplőket, akik osztoznak az értékeinkben

– jelentette ki a török származású Selmin Caliskan, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány berlini irodájának a vezetője.

Selmin Caliskan | Fotó: AFP

Ennek kapcsán a német nemzeti-konzervatív Junge Freiheit című hetilap felidézi, hogy a magyar származású amerikai milliárdos világszerte támogatja a baloldali, liberális erőfeszítéséket.

Soros György nemrég nyíltan kifejtette, hogy nagy szimpátiát érez a német Zöldek politikája iránt, mivel azok következetesen „Európa-párti” álláspontot képviselnek.

A közvélemény-kutatások szerint az egykori NDK területén a jobboldali, bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) számít a legnépszerűbb pártnak jelenleg, mely a közelgő tartományi választások miatt egyre nagyobb fejtörést okoz a német elitnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére