Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György szövetségese beszólt, ezért a Huawei nem szállít több maszkot Európába

888.hu

2020.03.31. 19:30

Ezt hívják felelőtlen politizálásnak.

Leállítja az európai maszkadományozási programját a kínai távközlési vállalat, a Huawei miután Josep Borrell, az Európai Unió (EU) külügyi- és biztonságpolitikai főképviselője azt a megjegyzést tette, hogy a cég „a nagylelkűség politikáját” folytatja. A Huawei azért döntött így, mert nem akar egy szélesebb körű geopolitikai hatalmi játszmába belekeveredni.

Ugyanakkor a vállalat kijelentette azt is, hogy továbbra is nyitott az együttműködésre azokkal az európai egészségügyi hatóságokkal, amelyeknek feltétlenül szükségük van kiegészítő egészségügyi felszerelésekre.

A Huawei elmúlt hetekben kétmillió maszkot adományozott többek között Olaszországnak, Írországnak, Csehországnak, Lengyelországnak, Hollandiának és Spanyolországnak, hogy segítse ezen államok koronavírus-járvány elleni küzdelmét.

A Kínából érkező adományok arra késztették Josep Borrellt, hogy saját blogján adjon hangot véleményének, mely szerint semmi többről nincs szó, minthogy zajlik „a narratívák globális csatája”.

A spanyol politikus szerint az év elején az EU Kínának orvosi eszközöket küldött, amelyek segítségével Kína visszaszorította a járvány terjedését, és most orvosi készülékeket és több orvosi csapatot küld Európába.

Kína agresszívan hangoztatja az üzenetét, mely szerint az Egyesült Államokkal ellentétben egy felelős és megbízható partner. A narratívák csatájában láttunk olyan kísérleteket, amelyek az EU-t diszkreditálni igyekeztek, és néhány olyan esetet, amikor az európaiakat megbélyegezték, mintha mindannyian vírushordozók lennének – fogalmazott Borrell.

Az EURACTIV című portálnak a Huawei egyik tisztségviselője kijelentette, Borrell megjegyzései után a vállalat véget vet adományozási programjának, mert nem akarnak részt venni az USA és Kína közötti geopolitikai hatalmi játszmában.

Sosem akartunk a nagylelkűség politikáját folytatni, ahogy arra Borrell utalt. Számunkra ez nem egy PR kampány volt

– szögezte le a tisztségviselő.

FRISSÍTÉS!

Szerencsére Brüsszel gáncsoskodása mégsem érte el a célját. A Huawei magyarországi kommunikációs vezetője, Gecse Mariann a 888.hu-nak elárulta, nem igaz, hogy leállítják a szállítmányokat, sőt Magyarországra éppen ezen a héten pénteken érkeznek a vállalat felajánlásaként nagy mennyiségben maszkok és orvosi védőfelszerelések.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére