Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sortûzben akar meghalni négy halálraítélt az USA-ban

Horváth Tamás

2018.11.06. 07:06

A villamosszék és a méreginjekció nem elég jó nekik.
Nashville, 7:06

A villamosszék és a méreginjekció nem elég jó nekik.

Keresetet nyújtott be egy szövetségi bíróságnak négy halálraítélt az amerikai Tennessee államban, hogy sortűz által végezzék ki őket – írja az MTI az AP amerikai hírügynökség hétfői jelentésére hivatkozva.

A keresetet még pénteken nyújtották be, egy nappal az után, hogy villamosszékkel kivégezték Edmund Zagorskit Tennessee állam egyik fokozottan őrzött börtönében. A férfi ügyvédjei azzal érveltek az elektromos áramütés általi halál mellett, hogy emberségesebb módszer, mint a mára már az Egyesült Államokban bevett gyakorlatként alkalmazott halálos méreginjekció beadása, ugyanis gyorsabban hal meg az elítélt.

 
A mostani, sortűz általi kivégzést kérő keresetet benyújtó négy férfi egyike az 1981 óta halálsoron lévő David Earl Miller, akit a 23 éves, szellemi fogyatékos Lee Standifer megerőszakolása és meggyilkolása miatt ítéltek el. A férfinek kedden kell döntenie december 6-ra kiírt kivégzése módjáról. A keresetet azért nyújtották be, hogy e döntést, illetve a kivégzést elhalaszthassák, amíg egy szövetségi bíró megvizsgálja a kérdést.
 

Stephen Kissinger kirendelt védő a keresetben a kérést azzal indokolja, hogy van alternatívája a méreginjekciónak és a felesleges szenvedés kockázatát jelentő villamosszéknek, méghozzá a sortűz, amelyhez minden szükséges "kellék" rendelkezésre áll a déli államban: fegyverek, képzett személyzet és elég hely a kivégzőosztagnak.

A keresetben hozzátették azt is, hogy amennyiben elutasítja a bíró a halálraítéltek kérését, adjon engedélyt a halálos injekció alternatíváira, például a méreg szájon át történő alkalmazására.

Az Egyesült Államokban legutóbb 2010-ben, Utah államban alkalmaztak kivégzőosztagot halálos ítélet végrehajtásához. Jelenleg Utah mellett csak Mississippiben és Oklahoma államban engedélyezik a sortűz általi halált.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére