Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sportcsarnokokban melegedhetnek a németek, ha nem tudják fizetni a borsos gázszámlákat

888.hu

2022.07.12. 11:10

Már most nagy gáz van Németországban, mi lesz később?

 

A Bild című lapból kiderül, hogy a Városok és Települések Szövetsége felszólította a helyi hatóságokat, hogy a hidegebb hónapokban a rászoruló polgárok megsegítésére különítsenek el közterületeket, sportcsarnokokat, kiállítótermeket.

 

Ami az őszi és a téli időszakot illeti, minden vészforgatókönyvre felkészülünk.”

– mondta Jutta Steinruck, Ludwigshafen város polgármestere a Bildnek, ahol a Friedrich-Ebert-Halle arénát hamarosan melegítőcsarnokká alakítják át.

 

Senki sem tudja pontosan megmondani, hogy a változások mennyire lesznek drámaiak.”

– mondta Gerd Landsberg, a Városok és Települések Szövetségének vezetője.

Landberg továbbá sürgette a helyi önkormányzatokat, hogy hozzanak létre „hőszigeteket” és „meleg helyiségeket, ahol az emberek nagy hidegben is tartózkodhatnak”.

 

A nyugat-németországi Neustadt, Frankenthal és Landau városok is hasonló intézkedéseket hoznak, míg mások azt tervezik, hogy energiatakarékossági okokból kikapcsolják a középületek előtti világítást és a közlekedési lámpákat.

Németország legnagyobb lakásbérbeadója, amely mintegy 490 000 ingatlannal rendelkezik, az Oroszországból érkező csökkenő gázimport miatt energiaadagolást vezet be, amelynek keretében a bérlők fűtését mérséklik az éjszakai időszakban.

A németeket felszólították arra is, hogy ha lehet, zuhanyozzanak kevesebbet, viseljenek több réteg ruhát, ne mossanak és autó helyett használják inkább a tömegközlekedést.

A felmérések szerint a németek egyre elégedetlenebbek, hogy az energiaválság miatt csökken az életszínvonaluk. Sokan pánikszerűen vásárolnak kályhát és tűzifát, de a készletek már az ország számos területén kimerültek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére