Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Strache: azokért küzdünk, akik elidegenedve érzik magukat szülõföldjükön

Bertha László

2016.05.24. 10:48

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Heinz-Christian Strache és a párt elnökjelöltje, Norbert Hofer is pozitívan látja a jövõt az államfõválasztás után.
BÉCS, 10:48

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Heinz-Christian Strache és a párt elnökjelöltje, Norbert Hofer is pozitívan látja a jövőt az államfőválasztás után.

Norbert Hofer vasárnap alulmaradt az osztrák államfőválasztás második fordulójában, mivel a zöldek jelöltje a levélben leadott szavazatokkal végül megfordította a küzdelmet és 0,6 százalékkal legyőzte riválisát.

A hétfői bejelentés után a szabadságpárti politikusok a legnépszerűbb közösségi oldalon osztották meg gondolataikat a szimpatizánsokkal. Hofer elismerte, hogy természetesen szomorú az eredmény miatt, mivel örömmel vigyázott volna államfőként a csodálatos országukra.

Kérlek benneteket, hogy ne csüggedjetek el. A választási kampány folytatott munkátok nem veszett el, az a jövőbe való befektetés.”

– írta a párt elnökjelöltje.

Az FPÖ vezetője, Heinz-Christian Strache szerint már most sikeresen végrehajtottak egy fordulatot, hiszen mindössze egy milliméter választotta el Hofert attól, hogy ő legyen Ausztria következő államfője. Mindezt úgy, hogy a teljes politikai elit (SPÖ, volt ÖVP-vezetők, zöldek, Neos, Juncker, Schulz, stb.) ellenük dolgozott – tette hozzá Strache.

Tudatosítsuk magunkban ezt a hatalmas sikert, és dolgozzunk konzekvensen tovább! Tovább egy szép, jobb és igazságosabb szülőföldért, Ausztriáért! Az emberek 50 százaléka változást akar és ezt az 50 százalékot nem hagyjuk csak úgy ott. ”

– írta Facebook-bejegyzésében a párt elnöke, aki szerint mindez egy új politikai korszak kezdete, ami a közvetlen demokrácia, valamint a kötelező érvényű népszavazások irányába mutat.

Azokért az emberekért küzdünk, akik elidegenedve érzik magukat szülőföldjükön és a politika egy új minőségét akarják Ausztriában! Szerencse fel!”

– zárta sorait Strache.

(Kronen Zeitung)


Ezt olvastad már?

  • A bevándorlók döntötték el az osztrák választást

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére