Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Strache kizárta az SPÖ-vel való koalíciót

Pörge Béla

2017.10.18. 16:58

Az FPÖ elnöke tett utalásokat arra is, hogy nem lenne ellenére egy ÖVP-FPÖ koalíció.
BÉCS, 16:58

Az FPÖ elnöke tett utalásokat arra is, hogy nem lenne ellenére egy ÖVP-FPÖ koalíció.

Szerdán délelőtt sajtótájékoztatót tartott az Osztrák Szabadságpárt vezetése, Heinz-Christian Strache, helyettese, Norbert Hofer és a főtitkár, Herbert Kickl.

Az eseményen Strache világossá tette, hogy az FPÖ nem fog koalícióra lépni a szociáldemokratákkal. Emellett üzentek Van der Bellennek is, az elnöktől azt várja az FPÖ, hogy ne diszkriminálják őket a tárgyalások során. Ezzel vélhetően egy korábbi kijelentésre utalhattak, ugyanis Van der Bellen elfogadta a választások eredményét, és Strachéval is tárgyalni fog.

Az OE24 beszámolója szerint Strache nyíltan nem jelentette ki, hogy pártja koalícióra lépne az ÖVP-vel, azonban többször is utalt erre. Ugyanakkor kifejezte a félelmét, szerinte nem múlt el egy újabb nagykoalíció veszélye.

A sajtótájékoztató végén Kickl kiért a Zöldekre is, gúnyosan megjegyezte, hogy a Zöldek azért estek ki a parlamentből, mert a politikájuk csak az FPÖ megbélyegzéséről szólt.

A vasárnap megrendezett osztrák választás hivatalos végeredménye csütörtökre várható, az összes levélszavazat megszámlálása után. A Néppárt győzelme nem kérdéses, viszont az SPÖ várhatóan egy hajszállal megelőzi az FPÖ-t. Kurz már bejelentette, hogy először az SPÖ-vel folytat majd tárgyalásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére